“Merhamet etmeyene merhamet edilmez”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Merhamet etmeyene, merhamet edilmez" dedi.

 “Merhamet etmeyene merhamet edilmez”

    Samsun'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Mısır ve Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekerek, merhamet edilmeyene merhamet edilmeyeceğini söyledi.

    Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte OSB'de işadamı Hakan Öziç tarafından verilen kahvaltıya katıldı.

     Öziçler Yemek'te gerçekleşen programda işadamları, esnaflar ve vatandaşlar yer aldı. Konuşmasında ülke gündemine dair açıklamalar yapan Demir, "Kapılarımızı kardeşlerimize açmalıyız. Son 10 yılda Türkiye büyük mesafe kat etti. Mısır'da, Suriye'de, Afganistan'da yaşanan acılar var. Kat ettiğimiz bu mesafeyi buradaki kardeşlerimizle paylaşacağız. Merhamet etmeyene, merhamet edilmez. Türkiye'ye sığınanlara desteğimizi yapacağız. Bunu sadece devlet eliyle değil, milletin yardımlarıyla da yapıyoruz, yapacağız" dedi.

        Türkiye'ye sığınanların Samsun'a da yerleştirildiğine dikkati çeken Milletvekili Demir, "Sokaklarda bu kardeşlerimizi görebilirsiniz. Bunlar çeşitli iç sebeplerden dolayı ülkelerini terk etmiş ve Türkiye'ye sığınmışlardır. Yaşadıkları bazı sorunlar var. Bunların çözümü için geçtiğimiz günlerde TBMM İnsan Hakları Mülteciler ve Sığınmacılar Alt Komisyonu olarak Samsun'da toplantı yaptık. Yaşanan sorunları dinledik. Çözüm önerilerimizi rapor olarak TBMM'ye sunacağız. Biz devlet olarak gerekenin yapılması konusunda üzerimizi düşeni yapacağız. STK'lar aracılığıyla onlara sizler de yardımcı olun. Onların bir zamanlar verdiği destekle Türkiye bugün bu konuma geldi. Bizler de onlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

                           Demir, Sweetlang'ı inceledi

         AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, çocukların muayenelerinde doktorlar tarafından kullanılması için yapılan lolipoplu dil bastıracağı Sweetlang'ı inceledi.

         AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, OSB'de yaptığı esnaf ziyareti kapsamında lolipoplu dil bastıracağı olan Sweetlang'ı inceledi. Demir, ürünün çok güzel düşünüldüğünü söyledi.

          Samsun OSB'de fabrika ziyaretleri yapan Milletvekili Demir, üretilen ürünleri inceledi. Hakrema şirketi tarafından üretilen ve insan sağlığı konusunda çocukların doktor ve hastane korkularını yenmelerine katkıda bulunmak için üretilen Sweetlang'ı inceledi.

          Ürün hakkında Demir'e bilgi veren Hakan Öziç, "Swetlang, dünya'da, ucunda farklı tat ve lezzetlerdeki doğal şekerle çevrilmiş ilk ve tek dil bastıracağı olma özelliğine sahiptir. Sahip olduğu bu özelliği ile, piyasadaki klasik ürünlerden çok daha büyük bir öneme sahiptir. Sweetlang bir şekerli dil bastıracağı olma özelliği sayesinde üst solunum yolları muayenelerinde çocuklar için klasik ve itici dil bastıracaklarının aksine muayeneyi korkulu bir vaziyetten tatlı ve sevimli bir oyuna dönüştürmektedir" dedi.

     Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de, Sweetlang'ın çok güzel düşünüldüğünü belirterek, yaygın bir şekilde kullanılması için Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğini söyledi. Demir daha sonra, Öziçler Plastik fabrikasına geçerek, buradaki çalışmaları inceledi. Üretilen poşetleri de inceleyen Demir, Öziçler Plastik'in Samsun ekonomisine katkısının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

                                                                                                                                   NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER