banner221

MİLLETVEKİLİ HASAN BASRİ KURT, HATİM CEMİYETİNE KATILDI

AK Parti grup yönetim kurulu üyesi ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Canik Demirci Mahallesi Camiinde, 2015 yılı yaz Kuran Kursunda başarı gösteren talebelerin Hatim Cemiyetine katıldı.

MİLLETVEKİLİ HASAN BASRİ KURT, HATİM CEMİYETİNE KATILDI

 Kuran kurslarının ve Kuran kurslarına  olan ilginin arttığına vurgu yapan milletvekili Hasan Basri Kurt, “Önceki dönemlerde camilerde Kuran okutuluyor diye soruşturmalar, bir takım engellemeler yapılmış fakat AK Parti iktidarı ile bu kötü günler artık geride kalmıştır” dedi. 

       Milletvekili Kurt sözlerine şöyle devam etti:

     “ Bu yaz, camilerimizde Kur’an ile buluştunuz. Din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimizle tanışıp yeni arkadaşlıklar kurdunuz.  En önemlisi Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiniz ve bu sayede yaşadığımız dünya ve evreni bu kez Kuran’la kavrayacaksınız. Yüce Allah’ın emirlerini, dinimizin düzenleyici ilkelerini, bizlere dünya ve ahiret mutluluğunu kazandıracak eşsiz bilgileri, öğrendiniz. Yaz Kur’an kurslarında, Rabbimizin, bizi çok sevdiği için Kur’an-ı Kerim ve hayatı güzel örneklerle dolu olan peygamberimiz Hazret-i Muhammed’i bizlere gönderdiğini öğrendiniz. Bu kurslarda,  imanın şartlarının yanı sıra, dinimizin, abdest almak, namaz kılmak, namaz sure ve duaları, oruç, hac ve zekât gibi dinimizin ibadetle ilgili yönlerini; anne-babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakârlık, sabır, vefa gibi güzel ahlakın gerekliliklerini öğrendiniz. Sevgili öğrenciler, size, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı öğrendikten sonra her gün evinizde okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Sevgili Peygamberimiz, “İçinde Kur’an-ı Kerim okunan eve meleklerin geldiğini; böyle bir evin, içinde yaşayanlara genişleyip ferah olduğunu ve hayrının çoğaldığını” ifade etmiştir.

 Buradan emeği geçen hocalarıma da teşekkür etmek istiyorum. Sizler, dinimiz İslâm’ı ve Kur’an-ı Kerim’i öğretme gibi kutsal bir görevi üstlenmekle Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “En hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir” müjdesine eriştiniz. Bu açıdan sizleri bir kez daha tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan, sizlerin yardımcısı olmasını diliyorum. Üstlenmiş olduğunuz bu kutsal görev, aynı zamanda önemli bir sorumluluktur. Sizlere emanet edilen çocuklarımızı, Hz. Muhammed Efendimizin peygamberliği süresince göz önünde bulundurduğu “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz” ilkesine göre, sevgi, kardeşlik, merhamet, sabır, hoşgörü ve fedakârlıkla yetiştirdiğinize olan inancımı belirtmek isterim. Birbirimizi, yüze Rabbimizin rızası için sevmenin bizi kemale ulaştıracağı, bilgilerimizi yenilemenin ise başarının yegâne yolu olduğu unutulmamalıdır. Zira bilgilerimizi yenilememiz, bizleri dönüştürecek, geliştirecektir. Dinimiz İslam’ı öğretmekle sorumlu olan bizler, değişen ve gelişen günümüz koşullarını da dikkate alarak gönül dilini, kardeşlik üslubunu benimseyen bir anlayışla hizmetlerimizi sürdürmeliyiz. Cami ve kurslarımızın, öğrencilerimizin belleklerinde iyi izlenim ve güzel anılarla yer almasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin ve görevlilerimizin başarılarını diliyor, yaz Kur’an kurslarında emeği geçenleri ve öğrencilerimizi muhabbetle selamlıyorum.”

      Program sonunda kursta başarı gösteren öğrencilere AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel,  Demirci Mahallesi muhtarı Şerif Altın, Cami görevlisi Erol Gümüş, Demirci Mahallesi Sosyal ve yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Öz tarafından hediye takdimi yapıldı.

           NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER