Seyyid Kutbeddin'de sona doğru

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Seyyid Kutbeddin Camii ve türbesinde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Demir, "İstanbul'da Eyüp Sultan neyse Samsun'da da burası öyle olacak" dedi.

 Seyyid Kutbeddin'de sona doğru

                                     Demir restorasyon çalışmaları inceledi

      AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Büyük İslam alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbeddin Hazretleri'nin İlkadım İlçesi'nde bulunan türbesi ve yanındaki caminin başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Demir, restorasyon çalışmalarının ardından çevre düzenlemesine başlanacağını söyledi.

                                             HUMMALI BİR ÇALIŞMA

       Milletvekili Demir, beraberindekilerle birlikte Samsun'da 800 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu bilinen Büyük İslam Alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbeddin'in türbesi ve bitişiğindeki caminin devam eden restorasyon çalışmalarını incelemek için alana gitti. Müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alan Demir, 15'inci asırda Osmanlı eseri olarak yapılan eserin aslına uygun olarak restore edildiğini belirterek, "Burada çok titiz bir çalışma yapılıyor. Yıllardır şehir merkezinde adeta kaderine terk edilen bu tarihi yeri yeniden canlandırmak ve halkımızın kullanımına sunmak için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

                          VATANDAŞLARDA KATKIDA BULUNMALI

       Yapılan restorasyon çalışmalarının yavaş yavaş sona geldiğini dile getiren Milletvekili Demir, "Samsun'un en eski mezarlığına sahip bu alanda genel bir çalışma da yapılacak. Mezarların korunması, çevre düzenlemesinin yapılması için girişimleri başlattık. İstanbul'da Eyüp Sultan Türbesi nasılsa, inşallah Samsun'da da burasını öyle ihya edeceğiz. Bir tarihin yattığı bu alanın koruması ve yaşatılması için devlete olduğu kadar halkımıza da büyük görev düşüyor. Vatandaşlarımızın da katkılarıyla buranın en kısa sürede tamamlanarak, kullanıma açılması planlanıyor. Alanın turizme de katkısı büyük olacaktır" diye konuştu.

          NAMIK AZGIN  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER