banner221

Kursiyerler Belgelerini Aldı

Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen, ‘Bakıma Muhtaç Bireylerin Yaşam Kalitesini Arttırma’ Projesini başarıyla tamamlayan 54 kursiyere belgeleri verildi.

  Kursiyerler Belgelerini Aldı

      2013 Yılı Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından finanse edilen, Bafra Kaymakamlığı'nca düzenlenen projenin belge töreni ve kapanış toplantısı Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirildi.

    Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda, Bafra Kaymakamlığınca düzenlenen projenin belge törenine; Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, OKA Genel Sekreteri Mevlit Özen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,  Bafra ilçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun,  Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü  Yalçın Ak, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen yaptığı konuşmada, Orta  Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'tan oluşan 4 ilde yaklaşık 3 milyon nüfusun bulunduğu bölgeye sosyal ekonomik, kültürel katkı sağlamak için çalıştığını söyledi.

          "BU PROJE İHTİYAÇLARDAN DOLAYI KAYNAKLANDI"

     Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "Yalnızca ekonomik gelişmeyi sağlamak, fabrikalara ve makinelerin alınmasına destek vermek bir bölgenin gelişmesi için yeterli değil. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi, kadınlara ve gençlere yapılacak yatırımın bütün bu ekonomik gelişmeden çok daha fazla değer ifade ettiğini düşünüyorum. Bu proje kendi içerisinde en az ekonomik yatırımlar kadar önemli" dedi.

     Bafra Kaymakamlığının 3 projesinden bir tanesini tamamladıklarını belirten Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Uzun ve yorucu bir programın bugün sonuna geldik. Sizinle başlangıçtan bu tarafa birçok kez birlikte olduk. Bugünde programı kapatırken, sizin bu mutlu gününüzü paylaşıyoruz. Bu proje, Bafra'nın uyguladığı üç projeden bir tanesidir. Bafra Kaymakamlığındaki Asansör projesi bizim toplum için gerçekten, OKA Kaymakamlığımızın yaptığı prestij projelerden bir tanesi, OKA her gün ondan dolayı dua alıyor. Sesli Kütüphane projemizde bitme üzeredir. Kütüphanedeki tadilattan kaynaklanan bir gecikme oldu.     Bu kurs vesilesiyle dostluklar edindiniz. Sizlerin bu eğitimler sayesinde öncelikle kendi bakımını üstlendiniz insanlara, anne babalarınıza, çocuklarınıza, yakınlarınıza bu eğitimler sonunda daha titiz ve dikkatli bakacağınıza inanıyoruz" diye konuştu. 

     Konuşmaların ardından, 9 Eylül 2013-2 Nisan 2014 tarihleri arasında 7 ay süren 560 saatlik kursu başarıyla tamamlayan 54 kursiyere protokol tarafından belgelerin verilmesiyle program son buldu.

     NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER