YSV'DAN ‘NİÇİN MATEMATİK” ADLI KONFERANS

Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi, Bafra Müftülüğü Konferans Salonunda ‘Niçin Matematik’ konulu konferans düzenledi.

YSV'DAN ‘NİÇİN MATEMATİK” ADLI KONFERANS

     Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesinin organize ettiği ‘Niçin Matematik' adlı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Yavuz Selim Vakfı öğrencilerinden Osman Güleryüz'ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

    Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi yönetim kurulu üyesi Gençlik Birim Başkanı Selahattin Tığlı yaptığı açılış konuşmasında, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Nihat Altınışık, Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi yetkililerine ve öğrencilerine ‘Niçin Matematik' adlı konferans verdi.

     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Nihat Altınışık,"Anlatacaklarımız genelde arkadaşlar, matematik içerisinde gördüğümüz güzellikler olacaktır. Yüzeyler noktaları oluşturuyor. Nokta yokla, var arasındadır. Her şeyi tanımlamaya kalkmayın. Noktayı kabullenirken bayağı zorlanıyoruz. Hayatımız bir kabulden ibarettir. Kabul ettikten sonra kabulün gereğinin yapılması gerekiyor. Kabullerimizi gözden geçirmeliyiz. 2x2 =4'dür. Gerçekten dörttür. Matematikte ölçülecek şeye göre hassasiyeti değişir. Bu vesileyle herkesin birbirine hakkı geçiyor. Pazarda alışverişte yaparken, buda ‘benden olsun' önemlidir. Kusursuz hiçbir şey yoktur. Kusurlu olmamız bizim lehimizedir. Matematikçi, problemin işini bilir. Siyasetçinin söylediği her şey doğrudur ama matematikte hiçbir işe yaramaz" dedi.

  NAMIK AZGIN      

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER