Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı

Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili Bafra ilçesinde, dualarla kutlandı.

 Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı

     Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandilinde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Üç ayların habercisi Regaip Kandili, Tabakhane Camii ve Kaşıkçı İyigün Camiinde coşku ile karşılandı.

                          REGAİP KANDİLİ COŞKUYLA KUTLANDI 

      Akşam ezanının okunmasıyla birlikte camiye akın eden vatandaşlar, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı. Camiyi dolduran vatandaşların bir kısmı, namazın ardından nafile ibadetlerini yaparken bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okudu.

       Aileleriyle birlikte camiye gelen Müslümanlar günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldırdı. 

       Bafra ilçesinde, Tabakhane Camii ve Kaşıkçı İyigün Camisi olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, kandil nedeniyle düzenlenen özel programlara katıldı.

                 REGAİP KANDİLİNDE VATANDAŞLAR DUA ETTİ

    Kandil akşamında sağanak sağanak yağan Allah'ın lütuflarından daha çok yararlanmak isteyen Müslümanlar, akşam namazından itibaren camilere akın etti.

    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüz binler, bu kutsal gecenin nimetlerinden yararlanabilmek için büyük çaba sarf etti. Birçok camide de hayırseverler gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

      Vatandaşların Regaip Kandili'ni kutlayan Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Bütün kardeşlerimizin kandilini tebrik ediyorum. Rabbimizin bizi Ramazan'a ulaştırması için dua ve niyaz ediyorum" dedi.

      Bafra Tabakhane Camii İmam Hatibi Abbas Kılıç, Regaip gecesinin müjdeleyici ve Müslümanlar için çok önemli bir gece olduğunu söyledi.

      NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER