banner221

Terme termik santral raporları Müsteşar'a iletildi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de yapılması planlanan termik santralin çevreyi olumsuz etkileyeceği yer alan bilimsel raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim etti.

Terme termik santral raporları Müsteşar'a iletildi

        AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü ziyaret ederek, ilçede yapılması planlanan termik santralin çevreyi olumsuz etkileyeceği belirtilen raporları iletti.

                                 RAPORDA ‘ZARAR VERİR’ YAZIYOR

         Milletvekili Demir, Terme İlçesi'nde kurulması planlanan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun tepkisini çeken kömürlü termik santral için Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bazı görüşmeler yaptı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü ziyaret eden Demir, daha önceki ziyarette kendilerinden istenen raporları teslim etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Ziraat Odası'nca hazırlanan raporlarda termik santralin ilçede oluşturacağı zararlara dikkat çekiliyor.

                            YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

           Terme İlçesi'nin, Samsun'un ovası, ormanı, sahili, havası ve hayvan yetiştiriciliği konularında önde gelen ilçelerinden birisi olduğuna değinen Milletvekili Demir, "Kömürlü termik santralin olumsuz etkileri ile ilgili istenilen raporlar, ilçe belediyemize ulaştırıldı, bizde size teslim ettik. Tarım İl Müdürlüğü, santralin kurulacağı alanın tarım arazisi olduğunu, DSİ Bölge Müdürlüğü, santralin kül depolayacağı alanların temiz su kaynaklarına yakın olduğunu, denize sıcak su verileceği için canlı yaşamının olumsuz etkileneceği gibi konuların ele alındığı raporlar mevcut. Halkın hassasiyetlerini de dikkate alarak, bu santralin ilçede yapılmasının önüne geçilmesini istiyoruz" dedi.

                      KUL: “TERMELİLERİN YAŞAMINI DÜŞÜNÜYORUZ”

        Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, Müsteşar Öztürk'ün kendilerinden istediği raporları ilgili kurumlarla yazışmalar yaparak aldıklarını belirterek, "Santralin ilçe ve bölgeye vereceği zararlar bilimsel olarak raporlarda yazıyor. Bu santral, yeşilimize, mavimize, havamıza, suyumuza zarar verecek. Termelilerin yaşamını düşündüğümüz için bu santrale karşı çıkıyoruz. Bunun için bize öncülük eden Samsun Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'e ve Müsteşar Mustafa Öztürk'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk'te, termik santralle ilgili hazırlanan bilimsel raporları teslim alarak, değerlendirilmesi için Bakanlık bünyesindeki Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne iletti.

        NAMIK AZGIN


 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER