Terme'de Kız İmam Hatip Lisesi Çalışmaları Başladı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme ilçesinde kız öğrencilerin okuyacağı bir imam hatip lisesi yapılması için çalışmalara başlanıldığını açıkladı.

Terme'de Kız İmam Hatip Lisesi Çalışmaları Başladı

         AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Milletvekili Ahmet Yeni ile birlikte Terme'de yapılması düşünülen ve sadece kız öğrencilerin okuyacağı imam hatip lisesi için düzenlenen toplantıya katıldı.

       Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un makamında gerçekleşen toplantıya AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir ve Ahmet Yeni, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, ilçedeki önde gelen kişiler katıldı.

        Terme Kız Meslek Lisesi'nin yakınlarında bulunan 8 bin 500 metrekare alanda 24 derslikli kız imam hatip lisesi yapılması konusu görüşüldü. İnşaata başlanılması için gereken kaynağın bulunması için ilçede yetişen işadamlarına gidilmesi, okul projelerinin çizimine başlanılması gibi konular ele alındı.

                                İLÇE HALKININ HEYECANI VAR

         Milletvekili Demir, ilçede erkekler için imam hatip lisesi bulunduğunu belirterek, "Sadece kız çocuklarımızın okuyacağı bir imam hatip lisesi yapılması için toplantı gerçekleştirdik. Milletvekili arkadaşım Ahmet Yeni de bizlere destek verdi. Belediyemiz iş makineleri ile yapılacak okula destek verebileceğini belirtti. İlçe halkının da böyle bir okulun kazanılması için heyecanlarını gördük. Okulun yapılması için Allah'ın izniyle bir yola çıkıldı. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Tamamlandığında okulun ilk kazmasını vurabileceğiz. Bu okulun Terme'ye büyük katkıları olacaktır. Sadece kız çocuklarımızın okuyabilmesi de çevre ilçe ve köylerden buraya öğrenci gönderilmesini sağlayacaktır" dedi.

                                 BÜYÜK KAZANIM OLACAK

        Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, bu okulun ilçe için bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ortaöğrenimini bitiren kız çocuklarımız imam hatip lisesi olmadığı için bu eğitimini başka liselerde tamamlıyor. İnşallah yapılmasını düşündüğümüz okulu yükseltirsek, büyük bir kazanımımız olacak. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren başta Milletvekillerimiz Cemal Yılmaz Demir ve Ahmet Yeni olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

             NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER