BAFRA BELEDİYESİ DUR DURAK BİLMEDİ

Bafra Belediyesi ekipleri, Bafra’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için dur durak bilmeden çalışıyor.

BAFRA BELEDİYESİ DUR DURAK BİLMEDİ

Bafra Belediyesi ekipleri, Bafra’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için dur durak bilmeden çalışıyor.
Sibirya üzerinden gelen ve ülkemizin her bölgesinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı Bafra’da da etkili oldu. Kar yağışı şehir merkezinde 40. Cm ulaşırken, yeni mahalle olan köylerde ise bu kalınlık 50 cm. geçti.

Yoğun kar yağışı ile birlikte Bafra belediyesi ekipleri Fen İşleri Müdürü Hüseyin Özdamar, usta başları ve personelleriyle beraber yoğun bir çalışma başlattı. İlk çalışmalar gece 01.30 da başlatıldı. 05.30’da ise ilçenin önemli arterlerinde karla mücadele devam etti. Yol açma çalışmalarına Bafra Belediyesine ait 6 adet greyder katıldı. Greyderlerin 2’si şehir merkezinde 4 greyder ise köylerde yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar hakkında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şu bilgileri verdi: Karla mücadelede yol açma çalışmalarına ilk müdahaleyi gece 01.30 da belediye ekiplerimiz yaptı. Daha sonra 05.30’da yeniden çalışma başlattık. Özellikle ana yollarımızda bu çalışmayı sürdürdük. Amacımız trafik akışını sağlayarak hemşerilerimizin işlerine ve iş yerlerine ulaşmalarını sağlamaktı. Zaman zaman kar yağışı devam ediyor. Açılan yollarımız yeniden kapanabiliyor. Buraları da tekrar açıyoruz. 6 greyderimiz ve personellerimiz ile çalışmalar yürütülüyor. Hemşerilerimizde her zaman duyarlı davranıyor. Kaldırımları temizliyorlar. Hemşerilerime ve personellerimize çok teşekkür ediyorum. Araç sahibi hemşerilerimden can ve mal güvenlikleri için kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını, dikkatli araç kullanmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, yayalarımızdan da imkânları dahlinde hava şartlarına uygun ayakkabı giymelerini, saçak altlarından geçmemelerini dikkatli olmalarını rica ediyorum, dedi. Çalışmaların devam edeceğini söyleyen Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin, özelikle araç sürücülerinin dikkatli olmasını istedi.

Oktay BÜLBÜL




Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER