banner223

29 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Kayın Mantarı Yetiştiriciliği’ kursunu bitiren 29 kişiye sertifikaları verildi.

29 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

     Bafra ilçesinde, Bitkisel Üretimde çeşitliliği artırmak çiftçilere ekonomik gelir seviyesini yükseltmek ve kadın işgücü istihdamını artırmak amacı ile son zamanlarda ülke genelinde üretim ve tüketimi artarak devam eden kayın Mantarı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacı ile çalışmanın başlatıldığı bildirildi.

     Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bafra Ziraat Odası işbirliği ile 5 gün süren ‘Kayın Mantarı Yetiştiriciliği' kursuna 11 bayan, 18 erkek olmak üzere toplam, 29 kursiyerin katıldığını söyledi.

     Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'nın önderliğinde Kayın mantarı yetiştiriciliği kurslarını başlattıklarını belirten Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun," Samimi bir ortamda geçen kurs da, kursiyerler arasında da işbirliğinin olduğunu gözlemledik. İnşallah bu işbirliği bundan sonrada devam edecektir. Kurs eğitimi alan arkadaşlarımızın üretici birlik çatısı altında bir araya gelerek, bu üretime devam ettirmelerini temenni ediyoruz. Kurs sertifikası alacak olan arkadaşlarımızın bundan sonra ki yaşamlarında da başarılar diliyorum" dedi. 

     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Aysun Pekşen ise, " Bu programın başlangıcında da, böyle eğitim çalışması nasıl olur dendiğinde, ben büyük bir mutlulukla katılmıştım. Ama beni daha çok mutlu eden şey, hem katılımın, ilginin çok fazla olmasıdır. Sertifika töreninde de bugün aynı şeyi görmekteyim. Bu eğitimin sonrasında da, bu işi yapmak, sürdürmek bazında bir takım faaliyetlerin başlatılmış olması ve birliktelikte sağlanmış. Özellikle Bafra'nın Kayın mantarında ideal bir ilçe olduğunu görürüz. Kayın mantarı özellikle son yıllarda gerçekten ülkemizde çok hızlı gelişen tarım sektörlerinden bir tanesidir" diye konuşuldu. 

      Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise,"Kayın Mantarı yetiştiriciliği kursumuza 11 bayan,18 erkek olmak üzere toplam 29 kursiyerimiz katıldı. Bayanlarında kursa katılması ayrıca bizleri mutlu etti. Bu sektör gerçekten gelir getirici, insanlara dar alanda, kıymetli bir üretim yapıldığında ve ondan da para kazanma şansı olan bir sektördür. Tarım sektörü olarak bu türleri her zaman desteklememiz gerekiyor. Bizde Kaymakamlık olarak her zaman üreticilerimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

       Konuşmalardan sonra Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı,     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Aysun Pekşen, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.  

                                                                             NAMIK AZGIN      

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER