banner223

BAFRA ALTINYAPRAK ORTAOKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI

Bafra Altınyaprak Ortaokulu 2013-2014 yılı ‘Bu Benim Eserim’ adlı Fen ve Matematik proje yarışmasında, binlerce proje arasından 7 bölgede,3 aşamayı geçerek, Bafra’da tek Fen projesiyle, Samsun Bölge sergisine gitmeye hak kazanarak, büyük bir başarıya imza attı.

BAFRA ALTINYAPRAK ORTAOKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI

      Bafra Altınyaprak Ortaokulunun projesi, Samsun Bölge seçimleri arasında 1860 proje arasından 626 proje arasında yer aldı. Bafra Altınyaprak Ortaokulunun projesi Samsun-Sinop-Giresun-Ordu-Kastamonu-Tokat-Amasya illerinin bölge seçimlerinde, 3 bin proje arasından 433 proje arasında yer aldı.  

      Proje öğrencisi Ercan Ayvaz, proje yaparken atık maddelerin nasıl değerlendirileceğini, ağaçların kesilmesini engellemek için ‘natürel sunta' adlı projeyi yaptığını belirtti. 

      Bafra Altınyaprak Ortaokulu, Ortaokullar arası Fen ve Matematik alanında yapılan "Bu benim eserim" projesinde Samsun bölge sergisine davet edildi.
      Projenin Danışmanlığını yapan Fen ve Teknoloji öğretmeni Çiğdem Kurt'un yaptığı ve 7. sınıf öğrencisi Ercan Ayvaz'ın projesi, Karadeniz'deki 7 il arasından seçilerek ve bölge bilim kurulundan geçerek Samsun bölge sergisine davet edildi.

      Danışman öğretmen Çiğdem Kurt, Samsun bölge sergisine davet edilen proje hakkında şunları söyledi:

       "Bu tür projeler öğrencilerin ufkunu geliştirir ve özgüvenini artırır. Düşünme dağarcığını da geliştirdiği için faydalıdır."

       Bafra Altınyaprak Ortaokulu müdürü ise Arif Uslu ise "Son yıllarda okulumuzda öğrencilerimizin çalışmaları fen bilimlerine ve matematik alanında çok yoğun çalışmalarla başlayıp, artan bir istekle çalıştıkları görülmüş, başarılı öğretmenlerimizin içten gelen çalışmalarına okul idaresi olarak, sınırsız destek olunmuş, yapılan çalışmaların meyvelerini öğrencilerimizin ilerideki başarılarını şimdiden görmüş olmanın mutluluğu içerisinde, projemizde emeği geçen öğretmenimiz Çiğdem Kurt'a, öğrenci velimiz Sezen Ayvaz ve Ali Ayvaz'a, öğrencimiz Ercan Ayvaz'ı tebrik eder, başarılarının bundan sonra da artmasını dileriz. Öğretmenimiz ve öğrencimizi tebrik ediyorum. Her zaman bu tür projeleri destekleyeceğim. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

                                                            NAMIK AZGIN 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER