Bafra'da Bayrağına Sahip Çık Yürüyüşü

Bafra ilçesinde ,’Bayrağına Sahip Çık’ yürüyüşü yapıldı.

Bafra'da Bayrağına Sahip Çık Yürüyüşü

        Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından organize edilen yürüyüşte, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk bayrağını indirmesini ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın','Bafra uyuma Bayrağına sahip çık' ve ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlarla protesto edildi.

         Beşyol mevkisinde bir araya gelen Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

         "Bayrak bağımsızlığımızın hayır duasıdır", "Bayraklar bir milletin geleceğidir" yazılı dövizleri taşıyan kalabalık, Tekel Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na gelerek burada basın açıklaması yaptı.

         Bafra  Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Sekreteri Gazi Astsubay Hakan Kesen yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Hava hareketleri Komutanlığına ait kışlada bulunan, Bağımsızlığın sembolü ve şehitlerimizin kanını taşıyan Türk Bayrağımıza yapılan hain saldırı Türk Milletinin onur ve şerefini ayaklar altına almıştır. Diyarbakır'da yaşanan bu olayların sorumlusu terörist başı bebek katili Abdullah Öcalan'dır. Sözde çözüm süreci adıyla başlatılan ama çözülme ,bölünme ve ihanet sürecine dönüşen, bu süreçte bebek katilini adeta büyük kurtarıcı haline getiren siyasi iktidardır.Bütün bu rezaletlere seyirci kalan muhalefettir. Kışlasında namusu olan Bayrağını korumayan Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarıdır. Sorumlular gereğini yapıp derhal istifa etmelidir. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak şehitler verdik, gazi olduk, vatan sağolsun dedik, ama bayrağımızı düşürmedik. Rengini şehitlerimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz" dedi.

    Yürüyüş, basın açıklamasıyla son buldu.

             NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER