BAFRA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM MASAYA YATIRILDI

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay farklı bir ilçede yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı bu ay Bafra'da, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in katılımıyla, Bafra öğretmenevinde gerçekleştirildi.

BAFRA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM MASAYA YATIRILDI

      Toplantıda eğitim öğretim faaliyetleri ve okulların son durumları ile 2015 – 2016 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "2014-2015 okullarımızda okullaşma oranlarımızda en yüksek oranlara ulaştık, önemli kayda değer gelişmeler sağladık. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve sığınmacılarımızın eğitim-öğretime kazandırılması, onların toplumsal kaynaşmasının sağlanması için tedbirler üzerinde duruyoruz. Yaz aylarında 47 bin öğrencimiz taşıma sureti ile eğitime erişiyor. Taşıma ihaleleri ve bunların yemek ihalelerini yapılacak. Geçen yıl 61 milyon lira taşıyıcılara, 24 milyon da yemek hizmetine ödemek sureti ile il genelinde 84 milyon liralık bir bütçeye ulaşıldı. Her yıl yaptığımız gibi eğitim-öğretim yılının ilk gününde, kitapları ulaştırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ders kitaplarımızın yüzde 80'i ilimize ulaşmış durumda,432 dersliğimizin donatımı yapıldı.Belgeli planlama dönemine girildi.Özel Eğitim kurumlarının dönüşümü  ile ilgili konular görüşüldü. Anayasa Mahkemesinin dershanelerin kapatılması ile ilgili süreci iptal etmesiyle birlikte bunlar özel öğretim kurslar şeklinde eğitim öğretim hayatımızda yerlerini aldılar. Bununla ilgili resmi gazetede yönetmelik yayınlandı. Özel Eğitim kurumlarına sağlanan destekler 260 bin destek sağlanacak, geçen yıl nisan ayında başlanılan 42 bin öğrencimiz destekleme kurslarından yararlandı. Bu yılda, dershaneye veya kurslara katılamayacak öğrencilerimize ücretsiz tamamen Milli Eğitim imkanları ile kurslar düzenlenecek.Genel olarak,2014,2015 ve 2016'nın hazırlık çalışmaları ve yeni gelişmeler ışığında durumun tespiti ve sorunların çözümü, ilimizin, ilçelerimizden beklentilerimizin sorunlarının çözümü ile devam edeceğiz " dedi.

           Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmada, “Bu gün bu toplantımızda 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde özellikle Samsun ilinin en az sorunla eğitim-öğretime başlamasıyla ilgili neler yapılabileceği konusunu konuşacağız. Sorunsuz demiyorum, bir yerde hareket varsa, insan yaşıyorsa mutlaka sorun vardır ama biz onların üzerine gideceğiz ve sorunları aşağıya çekeceğiz. Samsun Türkiye’de eğitim-öğretimi en iyi olan iller arasına girecektir. Bununla ilgili ilimizde kendimize bir hedef çizdik. 3 yıl içerisinde Samsun en iyi ilk 10 il arasında olmalı diye hedef koymuştuk. Bunu gerçekleştirmek çok kolay değil ama bunun için çok emek veriliyor. 10-15 yıl geriye dönerseniz, Samsun Türkiye'de en iyi eğitim gören,eğitim veren iller arasında ilk on da idi. Onun için bizim de böyle bir hedefimiz var ama en kötü hedefimiz ilk 16 sıralamasıdır. Samsun Türkiye'de en fazla nüfusa sahip olan ilk 16 il arasındadır. Dolayısıyla bizim de eğitim-öğretimdeki en kötü hedefimiz 16 olması gerekiyordu ama biz hedefimizi ilk 10 sıralamasına girmek için koyduk. 'Misafir' diye tabir ettiğimiz Suriye'den, Irak'tan gelen göçmenlerin ve ayrıca mülteci statüsünde olup da Samsun'da 'yabancı' diyebileceğimiz 5 bin civarında fert (insan)var. Bunların çocuklarının eğitimi, rehabilitasyonu, Türkçe öğrenmesi ve topluma kazandırılması oldukça önemlidir. Bunun dışında önemsediğim Fatih projesidir. Fatih projesi Türkiye’de son yıllarda eğitimle ilgili üzerinde en çok konuşulması gereken bir projedir. Benim üzerinde çok fazla durduğum konulardan bir tanesi de taşımalı eğitimde çocukların taşınmasıdır. Bu taşımalı sistemle ilgili olarak yaşanabilecek kazalarla ilgili çok sıkı tedbirler alacağız. Bunun dışında fiziki mekanların temizliği ve çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesidir. Onun için arkadaşlarımızın olabildiğince dikkatli olması gerekmektedir. Bir başka konu da öğretmenlerimizin kılık kıyafetleridir. Zaman zaman görüyorum bazen arkadaşlarımızın öğretmen olup olmadığı ile ilgili olarak şüpheye düştüğümüz giyim-kuşam içerisinde oluyorlar. Emin olun bu beni çok rahatsız ediyor. Tabi ki bir serbestlik alındı ama bu serbestliği öğretmenlerimizin öyle bırakın sınıflara girmeyi kahveye bile girerken terettüt ettiğimiz bir tarzda giyinmemeleri gerekiyor. Bu konuda çok titiz davranmalarını istiyorum. Öğretmen, öğrenci ilişkileri bizim için çok önemlidir. Geçen yıl Valiliğimiz projesi olan özellikle 72 ayı geçen çocuklarımızı yüzme kursuna almaya başladık. Geçen yıl bir başlangıçtı ama önümüzdeki sezon inşallah çocukların 24 saat yüzme öğrenmeleri ile ilgili bir faaliyete sokacağız. Bizim buradaki amacımız 2014-2015 eğitim-öğretim dönemini kısaca değerlendirmek ama en önemlisi 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde olası aksaklıkların en aza indirilmesi ile ilgili tedbirlerimizi almak, daha kaliteli eğitimi Samsun halkına ve öğrencisine sunmak adına bir çalışma yapmaktır" diye konuştu.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin," 20 bin civarında yeni öğrenci okula yeni katılıyor, öğrenci oluyor. Biz, Karadeniz kenti olarak, şehrimizdeki yavrularımıza ilçelerimizdeki yüzme havuzları ile 10 bin civarında öğrenciye yüzmeyi  öğreteceğiz.Üzerinde durmamız gereken bir konuda, büyük bir kısmı  Bafra'da olan Kuş Cenneti diye tabir ettiğimiz yerde, biyoloji veya turizm gibi derslerinin kuşları ilgilendiren, tabiatı ilgilendiren kısmını kendilerinde araba tahsis edilerek,Kuş Cennetini öğretmenlerimiz gezdirsin istiyoruz. Hem de açık alanda,daha modern yöntemle çocuklarımıza biz burada bu dersleri verelim bir teklifim olacak. Buradan da kastımız şu,Kuş Cennetinin büyük bir kısmı Bafra sınırları içerisinde, çok az kısmı 19 Mayıs ve Alaçam ilçesine uzanan büyük bir alan, Ramsar sözleşmesine göre de, korunması gereken yerlerden biri, Kuş Cenneti konusunda  geçtiğimiz aylarda birlik kuruldu. Bu birlik marifetiyle, buradaki faaliyetler hızlı olacak, Ramsar sözleşmesi içerisinde kalan  alanla da konaklaşma yapılmayacak.Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kaymakamlarımızla konuştuk.Bu bölgede elektrikle çalışan akülü arabalar orada faaliyet gösterecek. Kuşların ürkütülmemesi için böyle bir yöntem geliştireceğiz. Böyle bir ortamda çocuklarımızın hem orayı görmeleri, hem de böyle bir değerin kendi ilimizde olmasını örendikten sonra oraya çocuklarımız marifetiyle sahip çıkacağımız düşüncesi var.Bununda ötesinde, görerek, dokunarak, yaşayarak sınıf dışı eğitimi buralara çekerek buraya getireceğiz. Bizim buradaki amacımız 2015-2016 eğitim öğretim döneminde olası aksaklıkların en aza indirmesi ile ilgili, tedbirlerimizi almak,daha kaliteli eğitimi Samsun halkına ve öğrencisine sunmak adına bir çalışma yapmaktır.Bundan dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze, ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize,gene bize ev sahipliği yaptıkları için Bafra Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, öğretmenevi müdürümüze   teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

         Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya,Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,17 ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Maarif Müfettişleri Başkanı Selim Çakır, ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı

 NAMIK AZGIN 


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER