banner223

Bafra'da Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği el emeği, göz nuru, duygu ve düşüncelerin nakış nakış işlendiği 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılsonu sergisi törenle açıldı.

Bafra'da Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

       Yılsonu sergisi saygı duruşu, İstiklal marşının okunmasından sonra halk oyunları gösterisi ile başladı.

                                      BAFRALI KADINLAR EL EMEĞİ GÖZ NURLARINI SERGİLEDİ

     Programda açılış konuşması yapan Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yalçın Ak," Üç ayrı dalda kurslar açmaktayız.2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlamasından günümüze kadar, 134 çeşitlilikle, 662 kurs açarak, 11 bin 581 insanımıza, eğitim almasında katkıda bulunduk. Çevremizdeki insanların meslek edinmelerini sağlama amacıyla, açmış olduğumuz 297 mesleki ve Teknik kursuna katılan 5 bin 933 kursiyerden, 4 bin 444'ü sertifika alarak, bir meslek edinme adına adım atmışlardır. Okuma yazma alanında açılan 100 kursta, 1703 insanımızın okuma yazmasına öğrenmesine vesile olmak, bizleri mutlu etmektedir. Hedefimiz kurs sayısını ve kurs çeşitliğini artırarak, bu yıl 15 bin insanımızın eğitimine katkıda bulunmaktır. Halk eğitim Merkezi olarak yaptığımız her türlü faaliyette, bizlere destek veren Kaymakamımız sayın Ali Katırcı'ya, Belediye Başkanımız sayın Zihni Şahin'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Ali Katipoğlu'na, şube müdürlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine ve herkese teşekkür ederim" dedi.

     Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin,"Şuandan itibaren ölünceye kadar, yeni şeyler öğrenmeye ihtiyacımız var. Artık hayat boyu öğrenme kavramıyla, yüz yüzeyiz. Aslında bizim inancımızın, temellerinden olan, beşikten mezara kadar ilimi, artık Milli Eğitim Bakanlığı, hayat boyu günüdür. Hepimiz, hangi konumda olursak olalım, hangi işi icra edersek edelim, mutlaka gerek hobilerimizi geliştirme, gerek dil öğrenme, gerekse bayanlar için söyleyeyim, yine el sanatlarıyla tanışma, bunları üretme, pazarlama, yeni mesleklerle tanışmak için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Hepimizin öğrenmeye açık, öğrenmeye istekli ve değişime ayak uydurabilecek bireyler olmamız gerekiyor. Samsun genelinde 147 bin kursiyerimizle, bu eğitim öğretim sezonunu kapatıyoruz. Hedefimiz toplumuzun tüm kesimlerine bir vesile ile ulaşmaya çalışmak" diye konuştu.         

      Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Yaygın eğitim milli eğitimin ana gövdelerinden, kaidelerinden birisidir. Örgün eğitim ne kadar önemli ise, ilköğretim, orta öğretim, çıraklık eğitim, lise buna bağlı eğitimlerimizin bölümü kadar, halk eğitimimizde yaygın eğitimimizden, vatandaşlarımızın ilgi beceri kazandırılması, kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve yeniliklerle tanıştırılması önemli bir konudur.Eylül ayında başlayan bu çalışmalar, yıl boyu devam etti. Kurslara katılan bütün bayanlarımız, genç kızlarımız, yıl boyu yapılan çalışmalarda çok güzel eserler ortaya koydular. Yıl içerisinde bizde nezaret ettik. Kırsalda yaptığımız köy ve mahalle gezilerimizde, oralarda bulunan kursları da ziyaret ederek, yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları da gördük, örnek olarak geçen hafta Üçpınar Mahallesinde, bir sergiyi de açtık. Onların sevincine de ortak olduk. Bugünde bütün ilçemiz genelinde yapılan faaliyetleri Öğretmenevimizde sergiye açıyoruz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.      

   Konuşmalardan sonra serginin açılış kurdelesi Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından kesildi ve daha sonra sergi gezildi. 

     Bafra Öğretmenevinde düzenlenen serginin açılış törenine; Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Okul Müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

       Serginin 3 gün açık kalacağı belirtildi.

                      NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER