Öğretmen Lisesi 115 Mezun Verdi

Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Dönem mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde kutlandı.

Öğretmen Lisesi 115 Mezun Verdi

   Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olan 115 öğrenci için okul bahçesinde Mezuniyet töreni düzenlendi.

    Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Salih Ayfer, " Bugün Bafra'mızın en iyi okullarından birinin diploma töreninde yönetici olarak sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Öncelikle geleceğimizin aydınlık yüzü olan bu pırıl pırıl gençlerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimize ve siz değerli anne ve babalara bir yönetici ve bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum" dedi.

    Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mustafa Hatipoğlu yaptığı açılış konuşmasında,  "Bugün kutlamakta olduğumuz okulumuzun 11.Dönem mezuniyet törenini kutluyoruz. 16 Mart 1848'de, Darül Muallimin ismiyle ilk defa kurulan Öğretmen Liselerinin busene 16 Martta 164'üncü yılını kutladık. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi olarak da, bugün burada,11. Dönem mezunlarını vermenin gurur ve onurunu yaşıyoruz. Değerli veliler mutlaka bu görevin mutlu insanı sizlersiniz. Dört yıl boyunca, bu çocuklarımızı, bize emanet ettiniz. Onlar için her türlü fedakârlığa maddi ve manevi fedakârlığa kaplandınız. Bize emanet olarak verdiğiniz bu çocuklarınızı, bugün birer yetişmiş genç olarak buradan mezun etmenin onurunu yaşıyoruz. Bu açıdan ben bütün velilerime teşekkür ediyorum. Değerli Öğretmen arkadaşlarım; mutlaka bu öğrencilerimiz üzerinde, sizlerin çok büyük katkıları ve emekleri vardır. Onları siz hayata hazırladınız. Onlara annelik, babalık, genç olanlarımız ağabeylik, ablalık yaptı. Onların başarısı ile sevindiniz, onların hatalarına üzüldünüz. Sanıyorum yaptığınız bu hizmetleri, öğrencilerimiz şükranla anacaklardır. Değerli öğrenciler, sizler dört yıl önce buraya gelirken, birçok öğrencinin arasından sıyrılarak, aramıza katıldınız. Bunun gururuyla bu okula başladınız. Bugün eminim ki, sizin en mutlu ve aynı zamanda en duygusal gününüzdür. Mutlusunuz, çünkü dört yıl eğitimden sonra liseyi bitirme durumuna geldiniz. Burada toplanan bizler, öğretmenler, aileler, yakınlar, konuklar, sizlere güveniyoruz. Mutluluk sağlık ve başarı dileklerim, yolunuz açık osun" diye konuştu.

     Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise,"Açıldığı günden itibaren ilçemize büyük bir değer kazandıran okulumuzda, bundan dört yıl önce mezun olan öğrencilerimiz, bugün diğer öğrencilerimizi mezun ediyor. Öğrencilerimiz, bu mezuniyetten sonra yeni bir yaşama, yeni bir yola başlamış olacaklar, bu yolculukta okullarımızdan öğrendiklerini hiçbir zaman unutmadan, o ahlaki değerlere sahip bir şekilde, Türkiye Cumhuriyetine, Türk milletine en iyi şekilde hizmet etmeleridir. Mezun olan öğrencilerimize hayırlı, uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin İse, "Ben eğitimci bir belediye başkanı olarak, sizlerle birlikte olmanın engin mutluluğunu yaşıyoruz. Benim daha önce dershanecilik yaptığımdan dolayı bütün okullarla diyalogum vardı. Bafra Anadolu Öğretim Lisenin başarılarını iyi bilen birisiyim. Okuldaki dayanışma ve eğitim, idare öğretmen, öğrenci dayanışması içerisinde, başarı gittikçe artıyor. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinin başarıları ile hep iftihar ettik. Mezun olan öğrencilerimize önümüzde girecekleri sınavda da başarılar diliyorum" diye konuşmasını tamamladı.

     Konuşmaların ardından 94 puanla okul birincisi Abdurrahim Sayım'a, 93 puanla okul ikincisi olan Hasret Turan'a, 92 puanla okul üçüncüsü olan Aylin Yıldız'a davetli protokol tarafından plaketleri takdim edildi.        
     Okul birincisi Abdurrahim Sayım okul kütüğüne adını çaktı. Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesinde mezun olan 115 öğrenci diplomalarını anne, babalarından, kardeşlerinden ve öğretmenlerinin elinden aldı.

      Duygulu anların yaşandığı mezuniyet töreninde diploma töreninin ardından mezun olan öğrenciler ise havaya kep atarak o mutlu anı yaşadılar.

     NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER