CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ CAZİBE MERKEZİ

“ Bizim Niyetimiz Şehirle İçiçe Bir Üniversiteyi Yaşatabilmek” Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Bafra ilçesinde görev yapan basın mensuplarına, Canik Başarı Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ CAZİBE MERKEZİ

      Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir," Canik Başarı Üniversitemiz, toplam 4 tane fakültesi, 2 enstitüyle beraber, 2010 yılında kuruldu. Şuan 850 tane lisans öğrencisi, yaklaşık 350 kadar da, mastır öğrencimiz var. Dolayısıyla iyi bir öğrenci sayısıyla karşılaştık. Samsun'umuz için gerçekten medarı iftar bir kurum olduğumuzu düşünüyorum" dedi. 

     Toplam 13 tane bölümün olduğunu belirten Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Samsun'dan öğrencilerin bir aile için gerçekten külfet olduğunu söyledi.  

                                      ÜNİVERSİTENİN % 60 KIZ ÖĞRENCİ, % 40' ERKEK ÖĞRENCİ

       Ailenin yanından çocuğun uzaklaşınca, çocuğun güvenilir bir yere verilmediği zaman terbiye konusunda sıkıntıların arttığını Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ,"Ben bir Samsunlu hemşehriniz olarak, Samsun'da okudum. Babam ilkokul mezunu olmasına rağmen girişimci bir adamdı. Canik Başarı Üniversitemiz, inşallah ülkemiz adına cazibe merkezi olacak, biz Samsun'umuz adına seviniyoruz. Bunun yanında, Yüksel Lisans Doktorca programlarımız var. Mastır programlarımız var. Şuan üniversitemizde 10 tane profesör doktorumuz var.3 tane doçent doktorumuz var. Yaklaşık 35 tane yardımcı doçent doktorumuz var. 40'a yakın okutmanımız var. Toplam 181 tane çalışanımız var. Samsun'umuzun bir bacasız fabrikası da Toptepe de, ekonomik olarak, öyle görmek lazım. Kültürel olarak, geçen seneden başlayan 120 tane etkinliğimiz var. Alnımız açık, göğsümüz açık, Allah inşallah bizi mahcup etmez. Hedefimiz 5 bin öğrenci, inşallah 5 bin öğrenciyi Samsun'umuzun Toptepesinde okutacağız.  Bizim niyetimiz şehirle iç içe bir üniversiteyi yaşatabilmek" dedi.

      Eğitim Felsefelerinin de iş arayan değil de, işini üreten insan olduğunu belirten Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, işini üreten insana her zaman ihtiyacın var olduğunu kaydetti.

"DAHA 10 TANE ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLMADAN, ONLARI İŞYERİNE YERLEŞTİRDİK"

      İşe hazır öğrenci yetiştirdiklerini vurgulayan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Ulaşım konusu şöyle; Samsun'un şöyle bir güzelliği var. Şehir merkezine 11 kilometreyiz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ise 17 kilometre, biz şehir merkezine Ondokuz Mayıs Üniversitesinden daha yakınız. Cumhuriyet Meydanımızdan kalkan bir minibüsle 25 dakikada öğrencilerimizi getiriyorlar. Bunun yanında servislerde var. Bir, iki seneyi geçmez buralara Kafederya'lar dolacak buralara, burası bir cazibe merkezi, üniversite geldikten sonra buranın arazi birim fiyatları 10 katından fazla arttı. Şuan insanlar yer bulamıyor. Hayat bu tarafa doğru genişliyor" diye konuştu.

     "ÖĞREN CİLERİMİZİN %70'İ SAMSUN'DAN, DİĞERLERİDE 40 İLDEN FARLI ÖĞRENCİMİZ VAR"

      Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir,"Biz, kitlesel eğitim yapıyoruz. Önümüzdeki sezonda 5 bin öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Üniversitemizde artacak bölümlerimiz ve fakültelerimiz olacak, bir iletişim fakültesi ve sanat fakültesi kurmak istiyoruz. Bal araştırma merkezi konusunda biz birinciyiz. Bu konuda Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Sadece analiz yapmıyoruz, AR-GE yapıyoruz. Bal gerçekten önemli bir gıdadır"  şeklinde konuştu.  

            NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER