Macunda Osmanlı Geleneğini Uyguluyorlar

Mesir Macunundan farklı olarak renklendirilmeden ve limonlu şekilde kullanılan Osmanlı Macunu, Bafra ilçesinde, Ramazan Ayı için açılan Ramazan Sokağında ilgi odağı oldu.

 Macunda Osmanlı Geleneğini Uyguluyorlar

                     RAMAZAN SOKAĞINDA MESİR MACUNU İLGİ GÖRDÜ

     Dede Mesleğini alan baba Necdet Yeşildağ ve oğlu Ersin Yeşildağ, Bafra'ya Manisa'dan gelerek, atalarından aldıkları mesleği icra ediyor.

    "VÜCUDA KUVVET VERİR,FARKLI KOKUSU VE LEZZETİ İLE BİLİNİR"

     Bafra'da beklenenin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen baba Yeşildağ, "Dedemizden aldığımız mesleği yapıyoruz. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bafra'ya geldik. Besmele ile açtığımız standımızda insanların Osmanlı macununa karşı olan ilgisi bizleri şaşırttı. Osmanlı macunu, çoğu zaman mesir macunu ile karıştırılıyor. Fakat Osmanlı macununda tatlandırıcı ve boya asla kullanılmaz. Bunu anlatmak ve ispatlamak için tahta çubuklarla satış yapıyoruz. Osmanlı Hanedanlığı'nda nasıl yapılıyorsa ve bizler dedelerimizden nasıl öğrenmişsek aynı şekilde Osmanlı macununu Bafra'da yaparak insanların eski dönem Ramazanlarını giydiğimiz o döneme ait kıyafetlerle birlikte yaşatmaya çalışmaktayız. Burada ilgi bizleri memnun etti. Hem satış yapıyor hem de meraklılarına Osmanlı macununun faydaları ve yapılış şeklini anlatıyoruz" dedi.

          NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER