MİTHAT YILMAZ ORTAOKULUN’DA DÜNYA Pİ GÜNÜ KUTLANDI

Samsun’un Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Mithat Yılmaz Ortaokulu Okul Müdürü Sultan Süleyman Sabancı ,”Matematik Öğretmeni Nuray Kurt tarafından geleneksel olarak düzenlenen 14 Mart Dünya Pi Gününü kutladık” dedi.

MİTHAT YILMAZ ORTAOKULUN’DA DÜNYA Pİ GÜNÜ KUTLANDI

  ‘ÖĞRENCİLER Pİ SAYISININ İLK 500 BASAMAĞINI EZBERE OKUDULAR’

        Mithat Yılmaz Ortaokulu konferans  salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Matematik Öğretmeni Nuray Kurt ,”14 mart dünya pi günü şenliğinde öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

        Happy Pi Day şarkıları söylendi, şiirler okundu,matematik panosunda pi sayısı ile ilgili resim ve yazılar sergilendi,pi sayısının ilk 100 basamağı ile okul koridorları süslendi,pi tanıtım masaları kurularak öğrencilere pi sayısı anlatıldı, pi baskılı tişörtlerle öğrenciler pi şeklini oluşturdu ve öğrenciler pi sayısının ilk 500 basamağını ezbere okudular.

        Pi sembolü ile yüzler boyandı, Pi nin en çok basamağını ezberleyen öğrenci ödevlendirildi ve adımlama etkinliği ile öğrencilere pi sayısının değerinin nasıl bulunduğu gösterildi ”diye ifade etti.

      ‘DAYANAN SIRRIN KAPISINI KÜÇÜK YAŞTA ARALAMIŞ OLDULAR’

         Tüm bu etkinlikler aslında öğrencilerin korkulu gözlerle baktığı matematik dersinin eğlenceli yanını keşfettirmiş ve bilimsel anlamda soyut olan matematiğin somutlaştırılmış olduğunu belirten  Okul Müdürü  Sultan Süleyman Sabancı,”öğrencilerimiz pi ile uğraşarak M.Ö.2000 yılına dayanan sırrın kapısını küçük yaşta aralamış oldular. Gerçekleştirmiş oldukları bu etkinlikle  okulumuz Mithat Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinin matematiğe olan ilgileri daha da artmış oldu. Okulumuzu ziyaret eden Samsun Vergi Daire Başkanımız Sayın Zeki Yumbul'a teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

   ‘ALDIĞIMIZ VERGİ İLE VATANDAŞIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERİYORUZ’

          Mithat Yılmaz Ortaokulunu ziyaret eden  ve vergi haftası nedeni ile öğrencilere çeşitli hediyeler veren Samsun Vergi Daire Başkanı Zeki Yumbul ,Bugün burada tesadüfen bulunuyorum pi haftası ve vergi haftasını bu nedenle birleştirmiş olduk.Vatandaşımızdan aldığımız vergi ile vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz bu güzel günümüzü şahsım ve kurumum adına kutluyorum ve ayrıca ihbar hattımız olan 4440189  u arayarak bize ulaşabilirsiniz “şeklinde konuştu. 

ÖĞRENCİLER  İLE  DİĞER ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VE KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

       Tören sonrası pi sayısının 140 basamağını ezberleyen öğrenciler  ile  diğer öğrencilere ödül ve katılım belgelerini Samsun Vergi Daire Başkanı Zeki Yumbul, Okul Müdürü Sultan Süleyman Sapancı Okul Müdür Yardımcılarından  Barış Balcıoğlu ve  Eyüp Yön ile Matematik Öğretmeni Nuray Kurt tarafından verilirken Akabinde günün anlamı ile ilgili olan pi pastasını  hep birlikte kestiler.

             Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşenur
ayşenur - 9 yıl Önce

pi günü kutlaması çok güzelmişşş

SIRADAKİ HABER