“O'nun ahlakı en önemli kaynağımızdır”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) 1443'üncü doğumunun kutlanacağı Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

“O'nun ahlakı en önemli kaynağımızdır”

      Kutlu Doğum Haftası denildiğinde, Hz. Peygamberimizi anmak, onun temsil ettiği değerleri, güzel ahlakı, doğruluğu, barış, kardeşliği ve sevgiyi anlamak anlamına geldiğini belirten Demir, mesajında şu ifadeleri kullandı:

      "Kur'an-ı Kerim'de belirtildiği gibi Hz. Peygamberimiz, bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. O'nun güzel ahlakı, bizim, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemizde en önemli kaynağımızdır. Peygamberimiz, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiş, bütün insanlığa kucak açan bir barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuştur. Gençleri, çocukları, kadınları, engellileri onurlandıran merhamet Peygamberi, ırk, renk, cinsiyet, mal-mülk, zenginlik, soy-sop gibi maddî ve geçici ölçülere hiç itibar etmedi. 'Allah sizin görünüşünüze, malınıza, mülkünüze bakmaz; yalnızca kalplerinize ve amellerinize bakar' sözü ile de bu anlayışı zihinlere ve gönüllere nakşetti. Bu duygu ve düşüncelerle, kardeşlik, sevgi, merhamet, barış ve birlik gibi duyguların yoğunlaşacağı ve daha güçlü karşılık bulacağı Kutlu Doğum Haftası'nın; ülkemizden başlayarak tüm İslam aleminde ve tüm Dünya'da şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerim. Başta Samsunlu hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyorum."

                                                                                        NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER