Demir'den Sami Selçuk'a eleştiri

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Şimon Peres'e söylediği sözleri küçümseyen Prof. Dr. Sami Selçuk’u eleştirdi. Demir, "Sami Selçuk’un ünvanı son açıklamalarıyla tezata düşmüştür" dedi.

 Demir'den Sami Selçuk'a eleştiri

        AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk'un katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Şimon Peres'e söylediği ‘One minute' olayını küçümsemesi ve Başbakan'ın tüm dünya Müslümanları tarafından büyük övgüyle karşılanan bu hareketini tasvip etmediğini söylemesini eleştirdi.

        Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Demir, "Başbakanımızın malum Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e tarihte hiçbir İsrail liderinin maruz kalmadığı bir tepkiyi göstererek ezilenlerin mazlumların hissiyatını dile getirmiş, onların hislerine tercüman olmuştur.Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'ta açıklamalarıyla İsrail'in hislerine tercüman olarak engin entelektüel dehasından bizleri mahrum etmemiştir. Mektebin ilmin cahilliği alabileceğini ama başka şeyleri de baki bırakabileceğini bu son onursallı vakada bir kez daha görmüş olduk. Şimon Peres'in şahsiyetinde verdiği entelektüel, zarafet ve deneyim örnekleriyle bugüne kadar bu kavramları yanlış bildiğimizi bize hatırlatmış oldu" dedi.

        Demir, açıklamasını şöyle tamamladı:

        "Onursal Başkanın dediği gibi Şimon Peres mazlumların öldürülmesinde, işkence görmesinde entelektüel birikimden gelen usta deneyimli ve zalim biri olduğunu bizde biliyorduk ama Sami Selçuk'un bilmesi geren başka bir husus ise övdüğü o zihniyetin vahşice katlettiği zulüm yaptığı ve hala da yapmaya devam ettiği, dünyadan tecrit ettiği Filistinli çocukların kadınların insanların iki elinin Sami Selçuk'un yakasında olacağıdır.  İnancımız gereği insan sevdikleriyle beraber haşr olacaktır. Dilerim ki Sami Selçuk'ta yere göğe koyamadığı Şimon Peres'le ebedi alemde beraber olsun."

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER