banner221

OMÜ Sivil Havacılık 2. Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü Sivil Havacılık Yüksek Okulu ikinci mezunlarını verdi.

OMÜ Sivil Havacılık 2. Mezunlarını Verdi
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenine, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, 19 Mayıs İlçe Garnizon Komutanı Abdullah Tekelier, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Omü Rektör Yardımcısı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. FerşatKolbakır, Çelebi Anonim Şirketi Müdürü Bünyamin Kaya, THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akoğlan, DHMİ Müdürü Hamit Anıl, daire amirleri ve veliler katıldı.

 

Bataklık halinde olan bir yerin Gençlik ve Spor Eski Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve Belediye Başkanımız Sayın Osman Topaloğlu sayesinde bir eğitim yuvasına dönüştürüldüğünü belirten Omü Rektör Yardımcısı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır; “Bizler birlikte hareket ederek bu güzel Üniversiteyi ve Yurdumuzu bu güzel ilçemize kazandırdık. Büyük destekler veren Suat Bey’in de çok büyük katkıları olduğunu belirtmek isterim. Belediye başkanımız gece-gündüz demedi burası için çalıştı. Burayı bataklıktan kurtaran ve eğitim yuvasına kazandıran siyasilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ballıca Meslek Yüksek Okulu’nu da açtıklarını belirten Kolbakır; “Önümüzdeki yıl yeni kurduğumuz Ballıca Meslek Yüksek Okulu’nda 3 bölüme öğrenci almaya başlayacağız ve havacılık sektöründe artık eleman konusunda Samsun olarak üretken bir yer haline geleceğiz. Havacılık sektörünün A’dan Z’sine kadar herşeyine talibiz” dedi.

 

Dün bizlere ‘’hayal kuruyorsunuz, burada kimse üniversite kurmaz’’ diyenler bu fotoğrafa iyi baksın diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; “Hobileri doğrultusunda bizlere tavsiyede bulunan Prof.Dr. Ferşat Kolbakır Hocamızın tavsiyeleriyle bu üniversite kuruldu. Bizden önceki yöneticilere bu talebi yönelttiğinde hayal görüyorsunuz cevabını alan hocamız 2009 yılında göreve geldiğimizde bu taleple bize geldi biz neden olmasın dedik ve harekete geçtik. Gençlik ve Spor Eski Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Tekel özelleşmeden 450 dönümlük bu araziyi eğitim faaliyetleri için Ondokuzmayısüniversitemize devretti. Şuan burada güzel bir Fakülte binamız ve 400 kişilik öğrenci yurdumuz var. Buraları daha da güzelleştirecek olanlar bizleriz ve sorumluluklarımızın farkındayız” dedi.

 

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler taktim etti.

 

Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık ile Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları mezun olan öğrencilere başarı belgelerini verdi.

 

Programın sonunda mezun olan öğrenciler okul bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi ve kep atma töreni gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER