BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, MUHAMMED ALİ’NİN CENAZE TÖRENİNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin Louisville kentinde gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, MUHAMMED ALİ’NİN CENAZE TÖRENİNDE
Efsane boksör Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Louisville'deki Freedom Hall'da gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’da katıldı. 

ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin iki gün sürecek cenaze töreni bugün Lousiville kentinde kılınan cenaze namazı ile başladı. Cenaze töreninde ilk olarak Kur'anı Kerim tilaveti okundu. Muhammed Ali'nin cenaze namazını ABD'deki Müslüman toplumunun önderlerinden İmam Zaid Şakir kıldırdı. 

- Törene Bakan Çağatay Kılıç’da Katılıyor 

Efsane boksör Muhammed Ali'nin Louisville Freedom Hall'da gerçekleştirilen cenaze töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Çağatay Kılıç’ın yanı sıra binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Muhammed Ali’nin aile üyelerinin kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul ettiği ve başka dinlerden insanların da salonda kendilerine ayrılan bölümden izledikleri törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra spor dünyasından çok sayıda temsilci ve binlerce Müslüman katıldı. 

Efsane boksör için ikinci tören ise yarın "KFC Yum! Center"da yapılacak. Muhammed Ali'nin cenazesi Louisville'deki adını taşıyan cadde boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleye son kez getirilecek. Gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından "KFC Yum! Center"da düzenlenecek anma töreninin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin sevenlerinin katılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER