banner221

Vali Şahin, Bafra'ra da atıl hastane inşaatını inceledi

SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Bafra İlçesi'nde 1996 yılında bölge halkının katkılarıyla Bafra Bölge Hastanesi olarak yapımına başlanan ve daha sonra atıl hale gelen binada incelemelerde bulundu..

Vali Şahin, Bafra'ra da atıl hastane inşaatını inceledi
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra İlçesi'nde 1996 yılında bölge halkının katkılarıyla Bafra Bölge Hastanesi olarak yapımına başlanan ve daha sonra atıl hale gelen binanın bulunduğu alana gitti. Yarım kalan inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Şahin, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan'dan bilgi aldı. Bölge Hastanesi olarak düşünülen ve atıl duruma gelen binayla ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde değerlendireceklerini söyleyen Vali Şahin,

"Bir vali olarak bu manzarayı gördüğümde üzüldüm. Bir de burası Bafra’daki, insanların kendi ceplerinden yaptıkları katkılar ve imkanlarla yapılmış. Buraya herkes karınca-kararınca katkı sağlamış. Burası Sağlık Bakanlığı'na devredildikten sonra buraya herhangi bir ilave katkı sağlanmamış. Şimdi düşünün bir ilçe halkının fedakarlığı ile yapılan bir hastanenin diğer taraftan da böyle maalesef yıkılmaya terk edilmesine razı olamayız. Buranın ekonomiye kazandırılması için Sağlık Bakanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na veya ilgili yerlere müracaatları yapılacak. Buranın tabiki, devri mümkünse hukuken devredildikten sonra eğitim müessesesi olarak kullanılacak. Temel amaç buranın eğitime kazandırılması, onun için bina eğitime müsait mi diye geldik gördük. Buranın mutlaka ekonomiye veya eğitime kazandırılması gerekiyor" dedi..

NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER