banner221

Samsun'un Dev Projelerinden Biri Daha Bitti

1919'da verilen İstiklal Mücadelesi'nin resmedildiği 'Panorama 1919' için geri sayım başladı. Dev projenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor.

Samsun'un Dev Projelerinden Biri Daha Bitti

 Samsun'un bizimle yaşayan tarihi, 19 Mayıs 1919 gününün ölümsüzleştirildiği “Panorama 1919 Müzesi” inşaatında sona gelindi. Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden süreçte verdikleri tarihi mücadeleyi ziyaretçilere yeniden yaşatacak olan Panorama 1919 Müzesi'nin yakında bir zamanda açılacağının müjdesini veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılmasının planlandığını belirtti.

 

SAMSUN'UN DEV PROJELERİNDEN BİRİ DAHA BİTTİ

Samsun'un önemli projelerinden olan Panorama 1919 müzesinde sona gelindiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Şu anda son ayarlamalar yapılıyor. Panorama 1919 Müzemiz dijital ve diagromik olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. Diagromik bölümde Türkiye’nin en büyük yağlı boya tablosu bulunuyor. Bu tablo, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dikmen Sırtları’nda Seymenler tarafından karşılanışını simgeliyor. O tablonun önündeki objeler de tamamlandı. Şu anda herşey hazır" dedi.

 

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANININ YAPMASI PLANLANIYOR

Müzede 44 tane projektörden yararlanıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Dünya'da benzeri fazla yok. Müzeyi ziyaret edenler o ışıkların altında o gün verilen mücadeleyi ve o günkü tarihi birebir yaşayacak. İnşallah müzemizin açılışını da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açmayı planlıyoruz. Tarihi yüreğimizde hissettirecek müzemizin şimdiden Samsun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER