8 ÜLKEYE SU ÜRÜNLERİ İHRACATI YAPILIYOR

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun'dan 9 ülkeye su ürünleri olarak yaklaşık 12 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

8 ÜLKEYE SU ÜRÜNLERİ İHRACATI YAPILIYOR

      Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun'dan su ürünleri ihracatının her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

            Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven,”Su Ürünleri üretimi ve sanayisinde önemli bir merkez olan Samsun’da 2014 yılındaki ihracat bir önceki yıla göre % 80 artarak 11.998.376 dolara ulaştı.Su ürünleri ihracatı; 4’ü AB üyesi ülkelere ‘Fransa, Belçika, Avusturya, İspanya’ alabalık füme, marine hamsi, dondurulmuş hamsi, Avrupa deniz levreği, dondurulmuş alabalık ürünleri olarak yapılırken, Kore, Çin, Peru, Gürcistan ve İsrail’e ise balık yağı, balık unu, balıketi, deniz salyangozu kabuğu ve deniz salyangozu eti ihracatı yapıldı. İlimizde şu anda faaliyet gösteren 6 adet su ürünleri tesisinden 5’inin AB üyesi ülkelere ihracat onayı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra balık unu ve balık yağı üreten tesis sayısı 3’tür. İl Müdürlüğü olarak tesislere yönelik izleme ve takip çalışmaları ihracatın önünü açacak şekilde yürütülmektedir” dedi. 

             NAMIK AZGIN 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER