ALTINAY MAHALLESİ MUHTARLIĞINDAN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Bafra ilçesinin Altınay Mahallesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

ALTINAY MAHALLESİ MUHTARLIĞINDAN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

     Bafra ilçesinin Altınay Mahallesi muhtarı Sait Karagöl, Altınay Mahallesi Camii İmam Hatibi Yaşar İnci ve mahalle sakinleri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği ilgi gördü.

     Altınay Mahallesi muhtarı Sait Karagöl, Altınay Mahallesi Camii İmam Hatibi Yaşar İnci ve mahalle yetkilileri tarafından Altınay Mahallesi Camiinde düzenlenen etkinliğe; Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Hüseyin Çamaş, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Hüseyin Avni Çatal, 19 Mayıs Sevgi Evleri Müdür Yardımcısı Muzaffer Şahin, Bafra Belediye Meclis üyeleri, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, işadamları, daire amirleri, mesleki oda temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, din görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.     

      Etkinlikte bir konuşma yapan Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, birlik beraberlik mesajları verdi.

        Altınay Mahallesi Camiinde öğle namazı öncesi okunan Mevlid-i Şerif’in ardından ilahiler seslendirilerek, Kutlu Doğum programı kutlandı.

        Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, yaptığı konuşmada Peygamber Efendimiz(s.a.v.)’in yaşantısını ve ahlakını anlattı.

        Şehir merkezlerinde, mahallelerde, beldelerde her zaman peygamberimize bir sevgi coşkusunun olduğunu belirten Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek,”Birbirinizi sevmezseniz iman etmiş olmazsınız. İman etmezseniz, cennete giremezsiniz. Mümin din kardeşini sevmek zorunda, madem kardeşsiniz birbirini sevmek zorundasınız. Şimdi birisine kızabiliriz. Ama şahsına değil yanlışına ve günahına kızabiliriz. Mahallenizde kızdığınız, kızgın olduğunuz işleri şöyle hesaplayın kızgınlığınız gerçekten Allah için mi kızgınlığınız var? Allah için mi buğz ediyoruz? Yoksa babadan kalan mirası paylaşamadığınız için mi? Bizim tavuk onun tarlasına, bahçesine girmiş. O da bizim tavuğa kızmış, bize hakaret etmiş onun için mi? Kızgınlıkların altında büyük meseleler var ise, Allah için affetmek durumundayız. Komşular birbirini affetmek durumundadır. Kutlu Doğum haftası bizde eksiklikleri bize gösteriyor. Bu Kutlu Doğumda birlikte yaşama ahlakı ile ilgili bir takım eksikliklerimiz var, onları düzeltelim. Birbirimizi Allah için sevemiyoruz. Dünyevi meşaleler yüzünden o ailenin yanına gelemem diyorlar. Neye gelemiyorsunuz? Küstüm, sen mi küstün? Yok, ben küsmedim. Kim küsmüş? Babamın, babası küsmüş. Babamın babasından küsme miras kalmış. Biz sülalece onlarla konuşmuyoruz diyorlar. Niye? Çok önce tarlaları sen sulayacaksın, ben sulayacağım yüzünden onlar kavga etmiş. Güzellikler miras kalır, kötülüklerden miras kalmaz. Kötü ahlakın devam etmesi cahiliye âdetidir. Selam verirseniz sevgiler artar. Sizin için, bizim için diyorum ki; şu Kutlu Doğumda tüm kinleri, tüm küskünlükleri bir tarafa bırakalım. Allah için bağışlamak, bir erdemdir, kaybetmezsiniz. Selamı yayarsanız, kızgınlığınızda gider, karşı tarafın kızgınlığı da gider” dedi.

     Altınay Mahallesi Muhtarı Sait Karagöl, insanlığın dünya ve ahirette kurtulmasının reçetesinin Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) bildirdiklerini tasdik etmek, O’na tabi olmak, emirlerine isyan etmemek, O’nu örnek almak, O’na karşı muhabbet beslemek, sünneti seniyyesine uymak olduğunu belirtti.

      Konuşmaların ardından davetlilere etli pilav ayran ve tatlı ikram edildi.

         NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER