MİLLİ İTTİFAK ADAYLARINI TANITTI

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin birlikte oluşturduğu Milli İttifak, Samsun Adaylarını basınla buluşturdu.

MİLLİ İTTİFAK ADAYLARINI TANITTI

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin birlikte oluşturduğu Milli İttifak, Samsun Adaylarını basınla buluşturdu.

Samsun Kent Otel toplantı salonunda organize edilen kahvaltılı basın toplantısında her iki Partinin il başkanları yönetim başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili ile birlikte adaylarda mevcut bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var özetle şöyle dedi:

Ülkemizin bulunduğu bu kötü şartlarda yapılan bu ittifakın öncelikle hayırlı olmasını dileriz. Bu ittifak, kimseyi dışlamadan 77 milyonu kucaklayan bir ittifaktır ve özellikle AKP’nin yapmış olduğu kutuplaşma siyasetinin kucaklaşmaya dönüşmesi anlamına gelen bir siyasi iradenin ortaya konması anlamına gelir.

 

Bu ittifak, 13 yıldır esnafımızın, köylümüzün, işçimizin, memurlarımızın sorunlarına çözüm bulmayan meclisin alternatifidir. Mecliste grubu bulunan partiler gibi Amerika’dan AB’den idare edilen bir oluşum değil, milletimizin hizmetine talip olmuş bir birlikteliktir.

 

Neler Yapacağız? Kısaca değinelim..

 

Bu ittifak, meclise girdiğinde, artık gündemde Türkiye’de yaşayan insanlarımızın sorunları olacak. Kişisel sorunlar son bulacak. Avrupa Birliği’nin, ABD’nin ve APO’nun istekleri son bulacak. Meclis’te milletimizin sorunları konuşulup, çözülecek.

 

Bu ittifakın iktidarında öncelikle Anasol-M ve AKP iktarlarmda takip edilen Ekonomik yıkım politikaları çöpe atılacaktır. Bunun için önce asgari ücretliden vergi kalkacak. Bu da demektir ki yapılacak maaş zamları ile birlikte asgari ücretlinin maaşı yüzde 50 artacak. Emeklilerimiz başta olmak üzere açlık sınırı olan 1.300 TL’nin altında maaş alan hiçbir insanımız kalmayacak.

 

Köylümüz, üretimdeki pahalı maliyet dolayısıyla üretim yapamıyor. Üretim yapsa da kar elde edemiyor. Köylümüze maliyetine vergisiz mazot vererek, kâr edecek şekilde üretim yapmasını sağlayacağız. Anasol-M hükümetinin ve AKP hükümetinin koymuş olduğu kotalar tamamen kaldırılacak, köyde yaşayan vatandaşlarımız istediği gibi ekip biçebilecek.

 

Özellikle devlet bankalarına borcu olan vatandaşlarımızın kredi ödemelerine kolaylık getirilecek. Esnaf Bakanlığı mutlaka kurulacak. Aynen Erbakan Hocamızın başbakanlığındaki Refahyol hükümetinde olduğu gibi emeklinin, asgari ücretlinin aldığı maaş, köylünün cebindeki para artış gösterince piyasa hareketlenecektir. Yaşanan ekonomik felâketi ortadan kaldırmak için yapılacak iş; rant ekonomisinden, reel ekonomiye geçiştir. Biz bunu yapacağız.

 

Engelliler Bakanlığı kurulup, sorunlar direkt olarak bakanlık tarafından çözülecek. AKP hükümetinin kurduğu Avrupa Birliği Bakanlığı ise lağvedilecek. TBMM’de yolsuzluklar için kurulan komisyon, milletvekillerinden değil yüksek hâkimlerden oluşturulacak. Yani yolsuzluk yapanı yolsuzluk yapanlar değil, bağımsız hâkimler yargılayacak.

 

Değerli kardeşlerim, milletimiz kamplaşma, kutuplaşma ve kavga değil barış ve huzur istemektedir. Onun için bu ittifak, Milletimizin önünde büyük bir fırsattır. İnanıyoruz ki; Milletimiz de bu fırsatı iyi değerlendirip, kendilerini temsil etmemiz için bizleri meclise gönderecektir.

 

İnanç değerlerimizin, tarihimizin, coğrafyanın ve mazlum insanların bizlere yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına adalet zemininde yaptığımız bu Seçim İttifakımız Milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz.

 

Değerlerimiz, inançlarımız ve bu millet için şimdi değilse ne zaman bir araya geleceğiz..? Allah’ın izniyle Saadet Partisi ile birlikte seçime giriyoruz. İnşallah milletimiz de bu işbirliğimizi onaylayacak ve Milli İttifak’m ülkenin refah düzeyini nasıl artıracağını görecektir.

 

Rabbim ülkemizi zalimlerden korusun.. Bu birlikteliğimiz hayırlı olsun dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından BBP Genel idare kurulu üyesi Mehmet Karabacak’ta konuşma yaparak. İçerisinde bulunduğumuz siyasi gündeme dair bir açıklama yaptı:

Karabacak özetle şu ifadelere yer verdi:

Siyasetin milletin menfaatlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için yapılması gerektiği halde, Türkiye'de siyaset çok farklı bir zemine oturtulmuştur. Seçim Kanunu adaletsizlik üzerine kurulmuş olup, devletin siyasi partilere yaptığı yardım 'tam bir adaletsizlik' uygulamasıdır.Türkiye’de gerçek anlamda milli iradenin temsilini engelleyen, on iki Eylül darbesinin ürünü Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu halen yürürlüktedir. Antidemokratik bir seçim sistemine, yüzde 10 seçim barajına, hazine yardımının adil dağıtılmamasına rağmen bu adaletsiz uygulamadan, topluma adalet getireceklerini iddia edenlerin halen bu sistemden beslenmeleri çok üzücüdür. Adâletsiz, güçlünün zayıfı ezdiği böyle bir sistemin ülkeye güzel gelecek, huzur ve barış getirmesi düşünülemez.

 

Gücü elinde bulunduranlar, medya manipülasyonları ile Türkiye'de siyaset mühendisliği yaparak, siyaseti 2 kutuplu hale getiriyorlar. Sonra kimi siyasi partileri de 'baraj sorunu' gibi kavramlara mahkum ediyorlar. İkbal ve siyasi rant uğruna insanları kutuplaştırmak suretiyle, ülke birlikte yaşanamayacak bir duruma getirilmektedir. Bu duruma hep birlikte dur diyebilmemiz için, milletimizin önüne MİLLİ MERKEZ inşaasına basınımızın ve milletimizin bilgisi dahilinde ve şeffaf bir şekilde gayret edilmiştir. İlkelerimize uygun, değerlerimizi savunacak, değer yargılarımızda vicdanımızda bizi rahatlatacak bir oluşum meydana gelmesi için milletimizin istek ve arzuları doğrultusunda geniş bir çalışma içinde bulunduk.

 

Milli Merkez inşasını Saadet ve Büyük Birlik Partileri ile başlatmış bulunmaktayız. Her iki partimizde pırıl pırıl biz maziye sahip olduklarından, milli ittifakın hangi parti çatısı altında olduğunun önemi yoktur. Adalet ve samimiyet zemininde iyiniyetle çıkılmış bu kutlu ortaklığın Saadet Partisi çatısı altında olunmasına karar verilmiş ve Büyük Birlik Partisi mensupları da başta Genel Başkanı sayın Mustafa Destici ve parti yöneticileri olmak üzere Saadet Partisinden milletvekili adayı olmuşlardır.

 

İttifak görüşmelerinin başından itibaren, özverili olacağımızı, ön şartlarımız bulunmayacağını, pazarlık içinde olmayacağımızı neticede ülkemiz, milletimiz için siyaset yaptığımızı, burada da fedakarlık edeceğimizi belirtmiştik. Çünkü biz milletimiz için sadece fedakarlık değil feda olmayı da göze almış insanlarız.

 

Yapılan kamuoyu araştırmalarında bu iki partimizin potansiyeli yüzde 36’dır. Gayretli çalışmalarımızla ve şartların lehimize geliştiğinde, iktidardan devam eden kaçışı ve meclisteki muhalefetteki sıkıntıları da dikkate aldığımızda, milletin iktidar arayışının alternatifi Allah'ın izniyle Milli İttifak olacaktır. Biz potansiyelimizin yarısını alsak bile yüzde yirmi oy almış oluruz. Biz buna inandığımız için bu yola çıktık. Bu kutlu birlikteliğimizin ve seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

İki partiyi temsilen yapılan bu konuşmaların ardından Saadet Partisinden ve BBP den 1. Ve 2. Sırayı paylaşan Milletvekili Adayları Ali Vural ile BBP adayı Hüseyin Köz  birer konuşma yaparak seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Haber - Haydar Yıldırım








Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 11:20

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER