BAFRA SYDV YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

BAFRA SYDV YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU

      Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yeni binasında hizmete başladı. Daha önce Bafra Hükümet Konağında dar bir alanda halka hizmet veren Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı daha kaliteli hizmet vermek amacıyla, Gazipaşa Mahallesi Şehit Hüseyin Var Sokak No:11’de kiralanan yeni ve modern binasına taşındı.

     Modern teknoloji ve banko sistemiyle donatılan Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti, en hızlı bir şekilde vermeyi amaçlıyor. Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde, çok fonksiyonlu hizmetlerin sunulması için yapılan hizmetin vatandaşların boş vakitlerini değerlendirilmesi, kişisel gelişim ve el becerilerine katkı sunması amacıyla birçok faaliyet yürütülüyor.

      Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımıyla, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı düzenlenen törenle hizmete açıldı.   

      Program,  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşması yapan Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, “Bafra Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı kurulduğu günden itibaren Bafra Hükümet Konağının giriş katında, iki odalı bir yerde, bir metrekare civarında bir alanda 19 çalışanı, her yıl değişen 12 tane stajyer öğrencimizle hizmet vermektedir. Vakfımız her yıl, 8 bin aileye, her yıl olmak üzere,10 bin ton kömür yardımı yapıyoruz. Giysi, gıda, barınma amaçlı yardımlarımızın yanı sıra, üretime yönelik, seracılık, meyvecilik, büyükbaş hayvancılığı yetiştiriciliği, zirai makine alet ve ekipman alımı ile gelir getirici, İŞKUR’la işimizi devam ettiriyoruz.5510 sayılı yasa kapsamında, ilçemizde 19 bin 581 aileye gelir testi uygulanmış, 2022 sayılı yasa kapsamında, engelli ve yakını, engelli yaşlı bakımı ücreti alan 3 bin 863 kişinin maaşı düzenli bir şekilde vakıfımız tarafından bağlanmış ve maaşları düzenli bir şekilde kontrol edilmektedir. 661 tane eşi vefat etmiş, kadınlara yönelik yardım programından faydalanan kadınımız mevcuttur. Eğitime yönelik 0-6 yaş ile orta öğretime devam eden 934 öğrencimize, şartlı sağlık yardımı 3 bin 76 öğrencimize de, yine eğitim yardımı yapmak üzere, ilçemizin vakfından toplam 30 bine yakın vakıf dosyası ve hedef kitlesi bulunmaktadır” dedi.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,” Gerçekten günümüzde, hükümetimizin sosyal devlet adına yapmış olduğu hizmetler takdire şayandır.  Bir evde bakım hadisesi, sevgi evleri, kimsesiz çocuklara sahip çıkma noktasında, onları topluma kazandırmak adına, hele de evinde bir hasta olduğunda, bakıma muhtaç, bakan kişisi olmadığında, işe gitse evdeki hastası mağdur oluyor. İşe gitmese geçim sıkıntısı yaşayacak, böyle bir konuda evde bakım yasasıyla insanların maaşa bağlanması sosyal devlet adına, çok önemli bir gelişme diye düşünüyorum. Bu vesile ile inşallah daha güzel hizmetlerin, daha güzel bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Bu duygularla, bu hizmet binamız gerçekten zor şartlarda hizmet veriyordu. Hayıra vesile olmasını, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

          Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, “Hükümet konağının içerisinde vakfımızın hizmet alanı içerisinde, vatandaşların bekleme alanının olmayışı, diğer kurum ve kuruluşların gerek İlçe nüfus müdürlüğü, gerek Tapu Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü aynı binada hizmet vermesi, bu hizmetler de kalabalığın çok fazla olması, gerek güvenlik açısından, gerekse vatandaş konaklığı hizmeti açısından bir takım zafiyetler oluşturmakta idi. Vâkıfı hükümet konağındaki küçücük bir atmosferinden alarak, daha iyi, geniş bir yere taşıdık.Sosyal devletin ilkesinin en iyi uygulandığı vakıflarımız, vatandaşımızın daima arkasında yer almış ve sıcak kapısını sevgiyle dolu, sevgi dolu kalplerle dolu personelinin güler yüzü ile karşılaşmış ve vatandaşımızın her zaman vatandaşımızın her zaman dualarına mazhar olmuştur” şeklinde konuştu.

           Samsun Valisi İbrahim Şahin,“Bafra ilçesine her geldiğimde ayrı bir heyecan duymaktayım, çok keyif almaktayım. Bu çalışmalar mütevazı gibi görünse de son derece çok önemli çalışmalardır. Ben bu çalışmalardan dolayı Bafra Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bunlar sevindirici çalışmalardır. Bafra’ya da yakışan budur. Biliyorsunuz ki; Samsun ilinin iki büyük ilçelerinden birisi Bafra ilçesidir. Sosyal Yardımlaşma Vakfı son derece güzel sağlıklı hizmetler vermektedir. Vakıf kültürü bizim medeniyetimizde vardır. Bu kültür kopmadan bu zamana kadar gelmiştir. Mütevelli Heyeti sayesinde yönetişim şeklini Sosyal Yardımlaşma Vakfı çok güzel bir şekilde yerine getirmektedir. Çünkü sadece Kaymakam, Belediye Başkanı veya seçilmiş insanların yöneteceği yapıdan başka aslında esnaf olup, gelip burada para harcanması konusunda karar verici konumuna geçiyor, adeta yönetiyor. Bu vakıf kültür il merkezleri ve ilçe olan her yerde kuruldu. Emin olun kurulduğundan bu  tarafa bir sürü insan iş sahibi oldu ve küçük atölyeler kuruldu. Bafra ilçemizde Sosyal Yardımlaşma Vakfı hükümet konağımızın giriş katındaydı. Zaman, zaman gerek Nüfus Müdürlüğü’ne ve gerekse Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gelen insanların kalabalığından hükümet konağımızda bir yoğunluk oluşmaktaydı. Bu yoğunluğu gidermek ve insanlar ile daha rahat bir şekilde iletişim kurabilmek amacıyla daha nezih görülen bu mekanın bu gün burada açılması gerçekten çok güzel olacaktır. Bu binayı bu hale dönüştürmeleri dolayısıyla İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Mütevelli Heyetimize ve katkısı olan herkese ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

     Samsun Valisi İbrahim Şahin ve ilçe protokol üyeleri tarafından Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

      Açılış töreninin ardından Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

     Açılış törenine, Samsun Vali Yardımcısı Hakan KUBALI, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,  Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer,  kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

         NAMIK AZGIN 


  

                

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 18:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
turgut kurt
turgut kurt - 8 yıl Önce

Sizleri cok seviyoruz allah sizleri basimizda eksik etmesin

SIRADAKİ HABER