ALTINYAPRAK YATILI KIZ KUR’AN KURSUNDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Bafra Müftülüğüne bağlı Altınyaprak Yatılı Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören kursiyerler ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla etkinlik düzenledi.

ALTINYAPRAK YATILI KIZ KUR’AN KURSUNDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

 Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temalı Kutlu Doğum haftası etkinliği içerisinde bulunan ‘Hoş geldin Ya Resulullah’ adlı program ilgi gördü. Etkinliğe katılanlar gül ile karşılandı. Kurs öğrencileri şiirler, ilahiler seslendirdi ve Kur'an-ı Kerim okudu. Piyes ve sema gösterisi beğenildi.   

      Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın eşi Dürdane Arslan, Kur’an Kursu yöneticileri ve eğiticileri, bayan din görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve Bafra halkı katıldı.

       Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek,”Kutlu Doğum, Bu akşam Hazreti peygamberin doğum gününü kutluyoruz. Demek ki; doğumlar hele de kutlu ise, doğumlar kutlanır. Biz bazı işleri yapmakta geç kaldık, Kim bir kavime benzerse, o ondandır. Hazreti peygamberin doğumunu kutluyoruz ve onun aydınlığını yaşatmaya çalışıyoruz. Evet, kendi çocuklarımızın doğumunu da peygamberimizin doğumu gibi kutlamalıyız. Her doğumda hazreti peygamberimizle ilgili bir sözünü taşıyabilirsiniz. Kutlu doğum bir aynadır. Bugün sağınıza solunuza bakın, sağınızdaki, solunuzdaki görebiliyor musunuz? Sağınızdakilere sorun, solunuzdakilere sorun size güveniyorlar mı? Mümin adam elinden ve dilinden emin olan kimse, sağındakiler ve solunuzdakiler size emin olacak, insanlar size onu soruyor değil mi? Doğru söylüyorsun, yemin et, inanmıyorlar size, sizde inanmıyorsunuz. Güveni kaybettik, günümüzde güveni sağlamamız lazım. Birlikte yaşama ahlakının temelinde yatan şey, birbirine güven duymaktır. Barıştırmak, uzlaştırmak bizim işimiz. Kimin takva ile üstün olduğunu Allah biliyor” dedi.         

          Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Bu akşam Altınyaprak Yatılı Kız Kur’an Kursumuz, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Ben, Altınyaprak Yatılı Kız Kur’an Kursu yöneticimiz Selma Akyüz hocamız ve yanında bulunan idareci arkadaşlara ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, hepinizi tebrik ederim. İnsanların ibadetleri yapması borçları ama ibadetleri yapan insanların her şeyden önce örnek olarak davranması gerektiğine inanıyorum. Sürekli bu noktada rahatsızlar oluyor. Ben şu sözlerden çok etkilenmişimdir. 1980’li yıllarda, Selma hanım olsun, programda öğrencilerimiz var. Tabi o zamanlar, başörtüsüyle ders yapılamadığı için okula gidilemediği için dışarıdan okul bitirme sınavları vardı. Bize de nasip oldu.  O zamanlar Kur’an Kursunda bulunan öğrencilerimize dışarıdan matematik dersleri verdik. O zaman öğrencilerimizden Leyla’nın kitabı üzerinde ‘ En iyi nasihat örnek yaşanan hayattır’ yazıyordu. Bende bu konuda her zaman örnek olmaya gayret etmişimdir. Peygamber efendimiz bizim rehberimiz, önderimizdir. En zor şartlarda, en kötü dönemlerde o insanların gönüllerini fethederek, o zaman Cenab-ı Allahtan gelen Kur’an-ı Kerimi ve İslamı onlara sevdirerek anlatarak, gönülleri fethetmiştir. Kalıcı şerefin ve itibarın en önemli kaynağı Cenab-ı Allah’dır. Cenab-ı Allah’ın gönderdiği Kur’an-ı Kerim bizim rehberimizdir. Böyle güzel bir katılımla, böyle bir geceyi Bafra’da gerçekleştirdiğiniz için tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Geceniz kutlu olsun” diye konuştu.        

         Program kurs yöneticisi Selma Akyüz’ün yaptığı teşekkür konuşmasının ardında sona erdi. 

                          NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER