BAFRA BELEDİYESİ İMDADA YETİŞTİ

Bafra’da, devam eden yoğun kar yağışı sonucunda hayat felç oldu. Büyükşehir ve Bafra Belediyesi çalışmalar yaptı.

BAFRA BELEDİYESİ İMDADA YETİŞTİ

     Bu çalışmalar sırasında Bafra Belediyesi’ne,“Hastamız var, doğum olacak, cenazemiz var ama yollarımız kapalı yardım edin” şeklinde çok sayıda talep geldi.Bu taleplerin karşılanması sırasında belediyenin planlı bir şekilde yapmak istediği karla mücadele çalışmaları da aksadı.
      En son Müstecep Mahallesi’nde (Köyü) 2 yaşında ve 2 aylık bebekler nefes darlığı rahatsızlıkları yaşadılar. Ambulans seferber oldu.
     Fakat Müstecep'e giden yollar kapalıydı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin iş makinesi operatörü personelini ve iş makinesini görevlendirerek ambulansın bebeklere ulaşması için yolların açılmasını sağladı ve bebeklere müdahale edildi.
      Diğer yandan Paşaşeyh Mahallesi’nde hasta bir çocuk ve hamile bir hasta için yollar açılarak Ambulansın hastalara ulaşması sağlandı. Sağlık ekipleri burada hastalara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye götürdü.
      Konuyla ilgili olarak Bafra Belediye Başkanı Zihni yaptığı açıklamada şunları söyledi:
      “İki yoğun kar yağışı sırasında da tüm ekiplerimize hasta, doğum ve cenaze durumlarında önceliğinizi buraların yollarının açılmasına veriniz dedim. Ekiplerimiz bu talimatımı harfiyen yerine getirdi. İki kar yağışında ki yoğun olan on günde şu ana kadar yeni mahalle olan köylerimiz ve şehir merkezinde hakkın rahmetine kavuşan 60'a yakın cenaze 10'dan fazla doğum ve içinde iki aylık bebeğimizin de bulunduğu 50'ye yakın hastamız için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Elbette mağduriyet yaşayan hemşerilerim oldu. Halkımızın insani olan bu tercihlerimize saygı göstereceğine inanıyorum. “Bu insani talimatları verme, ama bir iki değil on dönem başkanlık yap” deseler asla kabul etmem. Bu talimatlarımızla bir tane dahi sağlık doğuma bir kaç hastamızın hayatının kurtulmasına hastalıklarının ilerlememesine vesile olduysak bu bize yeter. Benim hemşerilerimin de böyle düşündüğüne yürekten inanıyorum. Ekiplerimiz fedakârca çalıştı. 4 gündür günde bir kaç saat uyku ile duran çalışanlarımız bulunuyor, hepsine teşekkür ediyorum. Diğer yandan yol açma çalışmalarında ise ana arterlere öncelik verdik.”
    NAMIK AZGIN  


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER