banner223

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta:”AK Parti hayırcı çıktı”

MHP Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Erhan Usta, komisyonda toplumun yararına olacak tüm önergelere AK Parti’den hayır cevabı aldıklarını söyleyerek, “AK Parti hayırcı çıktı” dedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta:”AK Parti hayırcı çıktı”

     Usta, “AK Parti ile siyaset öyle bir hale geldi ki, verdiğimiz önergelerde ve tekliflerde bizim haklı olduğumuzu bilseler dahi ‘Biz şuanda buna karşıyız bununla ilgili çalışma yapıyoruz sonra değerlendireceğiz’ diyorlar. Muhalefetin önergesine destek vermek ve kabul etmek yerine daha sonra biz yaptık mantığıyla hareket etmek için önergelerimize hayır diyorlar” diye belirtti. 

       Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel kurulunda toplum yararına verdikleri önergelerin red edildiğini ifade eden MHP’li Usta, “Komisyon görüşmeleri başladığı günden bu yana toplumu ilgilendiren ve toplumun yararına verdiğimiz tüm önergeler AK Parti tarafından red edildi. Eğitim, din hizmetleri, sivil savunma uzmanlarının tazminatlarının artırılması önergemiz AK Parti tarafından reddedilmiştir. Özel hizmet tazminatlarının 21 puan artırılmasına ilişkin önergemiz AK Parti tarafından reddedilmiştir. Öğretmen ve polislerin 3600 ek gösterge alabilmesi için mücadele ettik. AK Parti çoğunluğuyla reddedildi. Esnaf, çiftçi ve muhtarlarımızın sigorta prim yükünün hazine tarafından karşılanması teklifimiz AK Parti tarafından reddedildi” diye konuştu. 

      Geçtiğimiz yıl 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra MHP üzerine oynanan algı operasyonunu hatırlatan Usta, “7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti tarafından MHP hayırcı parti olarak bir algı oluşturuldu. Bizler koalisyona karşı olmadığımız gibi koalisyonun kurulması için destek vereceğimizi dahi belirttik. MHP’yi hayırcı olarak lanse eden AK Parti 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara geldi fakat şimdi muhalefetin önergelerine kendileri hayır diyor. Halkımız kimin hayırcı olduğunu görmesi gerek. Siyaset maalesef bu kadar çirkin bir hale geldi. Halbuki biz hükümetin toplum yararına olduğunu gördüğümüz önergelerine destek verdiğimiz gibi bunu açıklıyoruz da. MHP olarak Hazinenin aylık işçi başına 100 TL destek vermesini desteklediğimizi de kamuoyunu açıkladık” diye konuştu. 

       AK Parti Hükümetinin muhalefeti dahi dinlemeye tahammül edemediğini ifade eden MHP Samsun Milletvekili Usta, “Geçmiş dönemlerde kurulan koalisyon hükümetlerinde her zaman muhalefetin de önergeleri dinlendi ve kabul görülenler oldu. Şimdi ise muhalefeti dinlenmeye dahi tahammül edemeyecek durumdalar. Biz Allah bir desek buna hayır diyecek durumdalar. Yanlış siyaset anlayışları var. Uzlaşmacı değiller. Halbuki mecliste sadece hükümet yok. Onların aklına gelmeyip bizlerin aklına gelen çok önergeler var. Bunlar topluma ve ülkeye faydalı önergeler. Verdiğimiz önergeler illaki para harcamaya yönelik değil Bir çoğu kamuya gelir sağlayıcı, iktisadi hayatı rahatlatıcı önergeler. Onlara dahi hayır diyorlar” şeklinde konuştu.

             NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER