BAFRA KAPALI HAYVAN PAZARINDA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

Bafra Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarında, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların satışı başladı.

BAFRA KAPALI HAYVAN PAZARINDA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

     Kurbanlık büyükbaş-küçükbaş hayvan satışları dün itibariyle pazara indi. 

    Karadeniz'in en büyük canlı hayvan pazarı olan Bafra Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarına vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi gösteriyor.

    Bafra İlçede, besiciler ve tüccarlar, kurbanlık için besledikleri hayvanlarını satmak üzere sabahın erken saatlerinde pazara getirdi.

                 KURBANLIK HAYVANLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

     Bafra’da, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yüklendiği araçlar, alanın girişindeki dezenfekte bölümünden geçirilerek pazara alındı. Vatandaşlar, da canlı hayvan pazarına gelerek alışveriş yaptı.

              BAFRA’DA KURBANLIK SATIŞLARI HIZ KAZANDI

   Bafra’da, canlı Hayvan Pazarı’nda satışa sunulan kurbanlıkların satışları hız kazandı. Kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, zaman zaman da kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oluyor.
   Hayvan üreticileri satışların istenilen seviyede olmadığını ancak satışların hız kazandığını dile getirdiler. Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber kurbanlıklar hayvan pazarında görücüye çıktı.

   Yoğun bir hareketliliğin olduğu kurbanlık hayvan pazarında, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri satış konusunda henüz istedikleri alış verişin olmadığını söylerken, diğer taraftan da kurbanlık için pazara gelen alıcılar da fiyatların yüksekliğinden şikâyetçi olduklarını belirtiler. 

    Kurban bayramına az bir zaman kala kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, kurban pazarlarını gezerek fiyat araştırması yapmaya başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlardan bazılarına göre fiyatların uygun olduğu belirtilirken bazıları da fiyat yüksekliğinden şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

     Aynı zaman da satış yapamayan kurbanlık hayvan üreticileri de alış-veriş yokluğundan ve fiyat yüksekliğinden şikâyetçiler.

     Kurbanlık büyükbaş hayvan yetiştiricisi Bafra ilçesinin Meşeli Türkmenler mahallesinden “Geçen seneye göre alış verişte büyük bir düşüş var, kurban pazarında canlanma yok. Kurbanlık almak isteyen müşteri bulamıyoruz. Yem fiyatlarında yükseklik olduğu için doğal olarak kurbanlık hayvanlarımızda da fiyat artışı oluyor. Kurbanlık hayvanlarımızın sayısında da yine geçen seneye göre bolluk var. Ama buna rağmen yem fiyatlarındaki yükseklik hayvanlara etki ediyor ve doğal olarak fiyatlar yükseliyor. Bu da kurbanlık alımında vatandaşı küçükbaş hayvana yönlendiriyor. Alıcı bulamıyoruz’’dedi. 
     Başka bir hayvan yetiştiricisi olan Bafra ilçesinin Örencik Mahallesinden Mehmet Kurt,”Kurbanlık olarak satışa koyduğumuz 10 adet büyükbaş hayvanımız var. Ancak ilgi çok az. Öte yandan, kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlarda 350 ile 950 TL arasında ve büyükbaş ise 3 bin 500 ile 10 bin TL arasında” diye konuştu.

      Bafra ilçesinin Karaburç Mahallesinden Erol Aşçı ise; “Şuan vatandaş kurbanlık hayvanların fiyatını soruyor. Yani vatandaş sorma aşamasında, Bafra Kapalı Hayvan Pazarın da tek tük hayvan satın alanda var” şeklinde konuştu.

      Bafra ilçesinin Doğanca Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan İsmail Çağlayan ise,” Kurbanlık olarak satışa sunduğum 6 adet hoştain ineklerden bir tanesini 6 bin 300 TL’den sattım. Kurban günü yaklaştıkça fiyatların artacağını düşünüyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

     BAFRA KAPALI HAYVAN PAZARINDA KURBANLIK FİYATLARI ŞÖYLE:

      Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları: 4 bin lira ile 10 bin lira arasında, Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları: 350 ile 1200 TL arasında, canlı hayvan kilosu 15-20 TL arası olduğu bildirildi. Küçükbaşta fiyat ise; 350 TL ile 1200 TL arasında değişiyor.

            NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER