MÜDÜR GİRGİN, SAMSUN'DA 246 BİN 357 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin,” 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilimizde 46 bin 921’i taşımalı, 17 bin 447’si birinci sınıf olmak üzere toplam 246 bin 357 öğrenci eğitim görmeye başladı” dedi.

MÜDÜR GİRGİN, SAMSUN'DA 246 BİN 357 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

     2015 – 2016 eğitim öğretim yılında  okul sadece insanların hayat standartlarını yükselten ve onu iyi bir meslek sahibi yapan kurumların olmadığını işeret eden  Samsun İl  Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin,”Okul, insan ilişkilerini öğreten, sevgiyi saygıyı benimseten, toplumu benimseyen bireyler yetiştirir. Okul, kişinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini yaşayan koruyan, geliştiren  bir eğitim yuvasıdır ”dedi.

                                “BELKİ DE İLK DEFA AYRILACAKLAR”
     Anne ve babalara önemli uyarılarda bulunan Müdürü Girgin, “ Eğitimin ortak bir çalışma içinde başarılı olacağından, eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Çocuklarımızın sağlıklı eğitim alabilmesi için okul aile işbirliği çok önemlidir. Sizlerin desteğiyle eğitim sistemimiz daha güçlü olacaktır. Birinci Sınıfa başlayacak olan çocuklarımız yeni bir ortama girecekler. Anne ve babalarından belki de ilk defa ayrılacaklar. Bu süreçte onlarla empati yapmadan kurabilmeli, onlara destekçi olmalıyız. Şiddetle, tehditle, korkutarak çocuklarımızı okulları sevmeyen değil; anlayışla, sevgiyle yaklaşarak okulları seven çocuklar olmalarını desteklemeliyiz. Bizler okullarımızda onların okula alışmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz ”diye konuştu.

                            “ÖĞRETMENLERİMİZE GÜVENİYORUZ”
     Birbirine saygılı, erdemli, çalışkan, eleştirel ve yapıcı düşünebilen, farklılıkları zenginlik olarak gören, kendilerini ve başkalarını sorgulayabilen bireyler olmalarını isteyen Aytekin Girgin, “ Ulkemizi geleceğin parlayan yıldızı yapacağız Bu özeliklere sahip gençlerimizin yetiştirilmesinde en önemli rolün öğretmenlere düşütlüğünü biliyorum ve bu nedenle öğretmenlerimizin canla başla bu büyük hedefler için çalıştıklarına inanıyorum. Yeni bir eğitim yılana başlamanın heyecanı, sorumluluğu ve bilinci içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının Ulusumuza, Samsunumuza, siz sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerime hayırlı olmasını temenni eder başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

        KÖKSAL ÖNER 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER