BAFRA NARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bafra ilçesinin Aktekke, Örencik ve Ağıllar Mahallesinde çiftçilerin son dönemlerde üretimine ağırlık verdiği Bafra narı pazarda büyük ilgi görüyor.

BAFRA NARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

 Bafra ilçesinde, oluşturulan meyve bahçelerinde, nar bahçeleri yer alıyor. Bafra’da bahçelerde yetişen narların bir tanesi yaklaşık 1 kilo ağırlığını buluyor.

      Bafra ilçesinde, organik ürünler içerisinde yer alan nar’a, her geçen gün ilgi daha da artıyor. Bafra narının Türkiye'nin tek sofralık narı olma özelliği taşıdığını ifade eden Necmettin Dede, bu ürünün, çilek ve erikten sonra çiftçilere önemli gelir sağladığını belirtti.

                          NAR ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

      Bafra ilçesinde nar’ı kilosu 2 TL’ye sattığını belirten Necmettin Dede,”Ben 52 yaşındayım.40 senedir, Bafra ilçesinde meyve satışı yapıyorum.10 gün önce Bafra ilçesinde başlayan nar satışında,10 gün içerisinde 1 ton nar sattım.  Bizim esas amacımız bu narları iyi satmak ve iyi anlatmaktır.  Pazarında ise, nar pazarı çok iyi. Bafra narının da bölgenin belirli yerlere dikilmesi ile kendisine özgü mikro klima özelliği olan Bafra ovasında daha fazla nar üretimi yapılacağına inanıyoruz” dedi.

          NAMIK AZGIN 


 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER