Bafra'da Kurban Bayramı Arifesinde Mezarlıklar Doldu Taştı

Kurban Bayramı Arifesinde, Bafra Asri Mezarlığı’nda ve Garnizon Şehitliği’nde program düzenlendi.

Bafra'da Kurban Bayramı Arifesinde Mezarlıklar Doldu Taştı

      Sabah saat 10.00’da başlayan programda, Bafra İlçe Müftülüğü’ne bağlı İmam-Hatipler Kuran-ı Kerim, Aşrı Şerif ve ilahiler okudu.

    Kurban Bayramı vesilesiyle bir araya geldik.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, burada yaptığı konuşmada,"Kurban Bayramı vesilesiyle, Kurban Bayramı arifesinde bir araya geldik. Şehitlerimizi ve Rahmeti Rahman’a kavuşan bütün geçmişlerimizi burada birlikte yâd ediyoruz. Milletler mücadelesinde, her millet bağımsız hür bir şekilde huzurlu yaşamak ister.Gönül dünyamızı zenginleştiren, dini ve milli hislerimizi hareketlendiren, toplumsal hayatı canlandıran, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, yoksulları sevindiren, birey olarak birbirimizden kaçış dönemi değil, birbirimize yakınlaşma dönemi olan bayramlarımızı kutlarken, bizlere düşen görev, birlik ve beraberliğe her şeyden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, toplum olarak dünyaya eşsiz bir dayanışma örneği sergilemek olmalıdır. Bayramlar bu bilinçle kutlandığı vakit değer kazanır ve ancak bu şekilde bireysel huzur, mutluluk ve sevgi paylaşımı kitlesel boyutta derinden hissedilebilir. Tüm hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutlar, barış ve huzur içinde daha nice bayramlara ulaşmayı temenni ederim. Hepinizin bayramı mübarek olsun" dedi.
    Bafra Müftüsü İsmail Çiçek arife gününün önemi, şehitler ilgili konuşma yaptıktan sonra dualar edildi.

   Duanın her zaman önemli olduğunu belirten Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, “ Ölüm anında insanlar ağlayabilirler. Ağlamak günah değildir. Ağlarken, ağızdan Haktan başka bir şey dökmemek gerekmektedir. Bu hayat bir misafirhane, önce gidenler olacak, sonda kalanlar olacak. Ebu Hürreyre (r.a.) bir cenaze gördüğü zaman ayağa kalkar, ‘siz önden buyurun, biz peşinizden geleceğiz’ dermiş. Değerli Kardeşler, hepimiz bir misafirhanede yolcuyuz. Ama 3 dakika, ama 3 yıl, ama 100 yıl, ama misafirhanedeyiz. Dünya’da herkes kalmak ister, asla ölmek istemez. Ama biri var ki; defalarca öldürülmek ister, Kim Ya Resulullah diye sorulunca,’Resulullah Efendimiz diyor ki;’Şehitler kendilerine karşı taraftaki ilgiyi görünce, defalarca şehit olmak, tekrar tekrar gelip yine şehit olmayı arzu ederler. Efendimizin diliyle, ‘şehit kardeşlerimiz, kendi etrafında bulunan 70 kadar kişiye de, şefaat edecektir. Rabbim şefaatine nail eylesin” diye konuştu.      

   Duadan sonra ise şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfiller kabirlerin üzerine bırakıldı. Kabristanlıkta ise 5 yaşındaki Nafiz Yağız Şener’in asker kıyafeti ile dolaşması şehit ailelerini duygulandırdı.

   Programa; Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Daire Müdürleri, Şehit Dernekleri Yönetimi ile çok sayıda şehit ailesi ve vatandaşlar katıldı.

                            NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER