Bafra TSO, 2014 Yılını Değerlendirdi

Bafra Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Göksel Başar, yılsonu değerlendirmesi yaptı.

Bafra TSO, 2014 Yılını Değerlendirdi

        Bafra Şehir Kulübünde, Bafra’da görev yapan basın mensuplarıyla bir  araya gelen Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,“İkinci fakülte için resmi gazeteyi her gün mesajlarımı kontrol eder gibi kontrol ediyorum”  dedi. 

       Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Medikal TIBBİ Alet Üreten 23 firmanın Bafra’ya gelmek için taahhütte bulunduğunu, Bafra Sera OSB Tarım Bakanlığında oluşturulan komisyonca uygun görüldüğünü, Bafra OSB’de Yatırımcı Firma sayısı 19 iken son bir yılda 28’e çıkarıldığını, Bafra İşletme Fakültesinin YÖK Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi.  

                  “BAFRA OSB’NİN YOLU EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”

       Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,“Bafra Kızılırmak Üniversitemizi hedefe ulaştırmak istiyoruz. Bizim TSO olarak  önceki dönem başkanımız şuan ki Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş beyle Ankara`ya yaptığımız ziyarette, Bafra`ya ikinci fakülte ile ilgili çalışma YÖK’te duruyordu arkadaşlar biz bunu bir şekilde hareketlendirdik ve 25 Eylül 2014 tarihinde YÖK genel kurulunda Bafra İşletme Fakültesi kararı kabul edildi. İkinci fakülte çalışmasıyla ilgili şuandaki süreç 16 Ekim 2014 tarihinde 60 bin 638 sayılı yazı ile Milli Eğitim Bakanlığına bildirildi. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı bakanlar kuruluna taşıyacak onu da takip ediyoruz. Bafra İşletme Fakültesi kararı kuruldan çıktığı anda inşallah bunu Bafra`ya hemen kuracağız” dedi.

    Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, “Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclisi olarak gör eve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve takibini yaptığımız 4 ana hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedefin gerçekleşmesi hususunda ortak akılla hareket ederek çalışma yapmaktayız. Bafra Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımcı arayış ve ziyaretlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bizim ana hedeflerimiz Bafra Organize Sanayi Bölgesi, Sera Organize Sanayi Bölgesi, Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve hedef ‘Kızılırmak Üniversitesi’dir. Bununla ilgili mevcut binamız 2 bin öğrenciyi kaldıracak kapasitede Önceki Bakanımız Suat Bey, YÖK başkanına “Bu fakülte binası değil 2 fakülteyi 3 fakülte kaldırır. Biz orada Bafra İşletme Fakültesini başlatalım. Ondan sonra bir bina yapılır” demişti. Binayı yaptıracak kişilerle de temaslarımız devam ediyor. Bununla da ilgili çalışmalarımız var. İkinci fakülte konusunda resmi gazeteyi  her gün mesajlarımı kontrol eder gibi kontrol ediyorum. Seçim döneminde bu işi halledeceğiz. Bu konunun en yakın takipçisi biziz” diye konuştu.  
        Bafra TSO ve TOBB ab Uyum Komisyonu Başkanı Göksel Başar, “Bafra,19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerimizin marka değerinin artması en büyük hedefimizdir. Üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesini her geçen gün artırmaktayız” şeklinde konuştu. 

        Değerlendirmenin ardından Başar, Bafra ilçesinin geleceği için çalışmalara her zaman olduğu gibi devam edeceklerini kaydetti. 

       NAMIK AZGIN 
   


 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER