BAFRA’DA 112 ACİL HAVA PİSTİ VE KARA AMBULANSI İSTASYONU AÇILDI

Bafra 112 Acil Hava Pisti ve Kara Ambulansı binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

BAFRA’DA 112 ACİL HAVA PİSTİ VE KARA AMBULANSI İSTASYONU AÇILDI

     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Bafra Sağlık İlçe Müdürü Dr. Aytaç Akın,”14 Ocak 2015 tarihinde başlamış olduğumuz Helikopter pisti ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu tamamladık. Yeni hizmet binamızın hizmet vermeye başlamasıyla, Samsun-Sinop Karayolunda meydana gelen kazalara daha kısa sürede ulaşılabilmekte, yangınlara ve sıkışmalı trafik kazalarına, itfaiye ile beraber, daha hızlı müdahale şansı elde etmekteyiz. Bafra’da helikopter pisti için bize 7 ayrı bölge seçilmiş ve 112 Acil Helikopter pilotları tarafından bu görmüş olduğunuz alan uygun görülmüştür. Helikopter pistimiz, etrafı kapalı, 24 saat hizmet veren 112 Acil Hava Pisti, İtfaiye çalışanları tarafından gözetimi altında, Samsun’dan helikopter kakışında, ortam uygunluğu sürekli denetlenmekte ve bu sayede, vakit kaybı önlenmektedir. Özellikle inşaatın yapımında emeği geçenlere, sağlık müdürlüğümüze, Samsun Büyükşehir Belediyemize, Bafra Kaymakamımız Halis Arslan’a, maddi ve manevi destekte bulunan Turgut Şahinol ve MehmeBafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç t Karaman’a huzurunuzda çok teşekkür ediyorum” dedi.

         BAFRA’DA YENİ 112 HELİKOPTER ALANI TÖREN AÇILIŞI İLGİ GÖRDÜ

    Bafra İtfaiyesi yanı, Duha Sertkaya Bulvarında bulunan güzergâhta, Karadeniz’in incisi Bafra Ambulans Helikopter Pisti ve 3 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

   Bafra Ambulans Helikopter Pisti ve 3 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açılış törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,  Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,  Bafra  Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Akın, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Ak, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Ünal Bandır, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Osman Şenocak, siyasi parti temsilcileri, Mesleki oda ve dernek başkanları, muhtarlar, resmi kurumların müdür ve amirleri vatandaşlar katıldı.

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, “Bafra Halkı imece kültürünü çok iyi gündeme getirmiş, zaman zaman bu kültürle yoğrulmuş ve bugünde gördüğünüz gibi geleneksel imecenin çok güzel bir yöntemiyle, değişik kişi ve kuruluşların katkısıyla, bu güzel küçükte olsa, çok anlamı bir eser ortaya çıkmıştır. Bu çorbada tuzu olan herkese şahsım adına, Sağlık Bakanlığımızın bu tesisine katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

    Bafra Ambulans Helikopter Pisti ve 3 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yapımında maddi ve manevi destekte bulunan kişilere davetli protokol tarafından plaketleri takdim edildi.

    Projelerin her zaman önemli olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin ise,” Ulaşımız çok zor olan yerlerden bile şimdi biz hastalarımızı alıyoruz. Ambulans helikopterimiz, burası da pisti, Türkiye 10-15 yıl içerisinde aldığı mesafeyi zaman zaman hatırlatmamız gerekiyor. Bu gelinen nokta, öyle hafife gelinen nokta değildir. Sağlık konusunda, gerçekten hiçbir şekilde inkar edilemez mesafe alındı. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına, bu konuda altına imza atmış herkese, şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün Bafra’da da çok güzel etkinlik var. Böyle bir pistin Bafra’ya kazandırılması çok önemli, biliyorsunuz nüfus itibariyle, Bafra Samsun’un en büyük ilçesi, bundan dolayı da, güzel hizmetlere layıktır diye düşünüyorum. Bu güzel hizmetin açılışında biraz önce plaketleri ve teşekkür belgelerini de verdik. Onlarında emeği geçti, onlara da teşekkür ediyoruz. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.    

      Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve davetli protokol Bafra Ambulans Helikopter Pisti ve 3 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun açılışını gerçekleştirdi. 

               NAMIK AZGIN 



Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER