Bafra'da 143 adet Saanen keçisi dağıtıldı

Bafra ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Fonu tarafından, 11 aileye sıfır faizle 2 yıl ödemesiz 8 yıl vadeli 11 teke, 132 Saanen keçisi verildi.

Bafra'da 143 adet Saanen keçisi dağıtıldı

     Bafralı Girişimci İşadamı Ahmet Aydın, dağıtım töreninden önce üreticilere hitaben bir konuşma yaptı.

      Aydın, "Bafra Kaymakamlığı tarafından sizlere dağıtılan bu keçilerin süt verimi çok yüksek. Eğer bunlara iyi bakarsanız, organik yem kullanırsanız bende sizlere söz veriyorum. Tüm sütlerinizi alma sözünü veriyorum. Eğer gerekirse organik yem desteği de sizlere verebilirim" dedi.

      Bafra Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı'nda yapılan dağıtım töreninde bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı olarak, dar gelirli çiftçilerimizi tüm üretim dallarında hem tarım, hem hayvancılıkta destekliyoruz. Gelecekte oluşabilecek büyük çaplı hayvansal üretim tesislerine alt yapı oluşturacak ve örnek olacağını düşünmekteyiz. Proje kapsamında Asmaçam ve Akalan köylerine 11 çiftçi ailesine hane başı 11 keçi, 1 teke olmak üzere toplam 143 adet keçi dağıtımı yapıldı. 100 bin lira değerinde olan bu dağımda hane başına 9 bin liralık keçi ve teke verildi. Bu proje Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir" diye konuştu.

     Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun ise, "Saanen keçisi bilindiği gibi süt verimi yüksek ve doğum oranında oldukça iyi ikiz ve üçüz de doğum yapabilen bir keçi ırkı bölgemizde bu proje sayesinde saanen keçisinin sayesinde üreticilerimiz ilk yıl günlük 2 litre, daha sonraki yıllarda ise artarak günde 5 litre süt alırlar" şeklinde konuştu.

     Dağıtım töreninde yapılan kura çekilişi ile keçiler sahiplerine teslim edildi.

    Dağıtım törenine Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Kaymakam Refiki Rahime Çoşkun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Vakıf Mütevelli Heyeti ile Çiftçiler katıldı.

                                                                                     NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER