BAFRA’DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 75. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Bafra’da da törenlerle anıldı.

 BAFRA’DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

    Bafra'da Atatürk'ü anma programı Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in çelenk koyma töreni ile başladı.

    10 Kasım Atatürk'ü anma programı çelenklerin anıta sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu, sirenlerin çalmasından sonra İstiklal marşı okundu.

    Bafra Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, MHP. Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Bafra Askerlik Şubesi başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra ilçe Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra Özel İdare Müdürü Yakup Tulum, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan,  Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, Askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

          BAFRA FATİH ORTAOKULUNUN 10 KASIM PROGRAMI İLGİ GÖRDÜ 

     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı Bafra ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

     Kent Meydanı'ndaki törenin ardından Bafra Fatih Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Sanat Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

     Bafra Fatih Ortaokulunun programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, 10 Kasım tarihinin Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini çok daha iyi anlama ve tatbik etme adına bizlere verilmiş bir fırsat günü olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

       Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılını anma programını ile için buradayız. Bu sabah Bafra'da olduğu gibi tüm Türkiye'deki anıtlara çelenkler konuldu. Anıtkabirde, Atamızın bulunduğu Dolmabahçe sarayında, onu son odasında anma programları her yerde icra ediliyor. Cumhuriyetin emanetine sahip çıkan gençler tarafından sevgi ile gözyaşı dökülüyor. 75 yıl önce kaybettiğimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu hakkında, hüzünlü bir gün yaşıyoruz.57 yıl gibi kısa bir hayatına baktığımızda, cephelerde bugün modern imkanlarla bile gezme imkanı bulamayan Anadolu'nun değişik cephelerinden,  Çanakkale'den, Erzurum'dan, Anadolu'da her yerde yaptığı çarpışmalar, savaşlar, katıldığı bütün muharebelere baktığımızda insan hayret etmeden durulamaz. İşte her 10 Kasımlarda onu tekrar hatırlatıyoruz. Atatürk'ün çok çalıştığını, ama bütün gayretiyle çalıştığını yaptığı her harekette, davranışta ve icraatta görebiliyoruz" dedi.       

         Atatürk'ün hayatını anlatan sunumla devam eden anma programı öğrencilerce okunan şiirler ve oratoryom, canlandırma ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar gösterisinden sonra Atatürk Haftasında dereceye giren öğrencilere, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in ödülleri takdimi ile son buldu.

                                                                                                  NAMIK AZGIN

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER