Bafra Emniyet’ten Huzur Toplantısı

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri huzur toplantısı düzenledi.

Bafra Emniyet’ten Huzur Toplantısı

     Huzur Toplantısına, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan, İlçe Emniyet Müdürlüğü birim komiserleri, Bafra Ziraat Odası Meclisi, birlik başkanları ve esnaflar katıldı.

    Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen Huzur Toplantısında konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Baş Polisi Metin Cabbar, daha huzurlu, güvenli bir yaşam ortamı oluşması için bu tür toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

    İş yerlerinde kamera sisteminin önemli olduğunu belirten Bafra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Baş Polisi Metin Cabbar, "Bafra halkının daha huzurlu güvenli bir yaşam ortamı oluşturması için bu tür esnaf huzur toplantılarını halkın ve esnafın katılımı ile yapmaya devam edeceğiz. Toplum Destekli Polis olarak halkın olaylar hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak, halk ve polis ilişkilerini kuvvetlendirerek toplum bireylerini güvenliği katılımını sağlamak amaçlanmaktadır. Özellikle 155 Polis imdat telefon hattını kullanımı konusunda halkın arama hususunda çekindikleri bir şüpheli ve olay hakkında bilgi verdiğinde ihbar ettiğim şahıs benim kimliğimi telefon numaramı öğrenir bana düşman olur düşüncesi ile aramadığını söylüyorlar. Böyle bir şey yoktur. İhbarcının kimlik bilgileri gizli tutulur, kanuni güvence altındadır. İhbarcı ispiyoncu değildir, vatandaşlık görevini yapmıştır" dedi.

     Bafra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Baş Polisi Metin Cabbar,"İşyerinde kamera sistemi sadece hırsızlık değil, başka olaylarda adaletin ve hakkaniyetin yerine gelmesi için önemli bir delildir. Alarm sistemi hırsızlık olayının olmaması için takılması gerekir, eğer takılmazsa, bu tür olaylara karşısında iş yeriniz tehlikeye açıktır" diye konuştu.

     Bafra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan ise, "Bugün siz değerli oda ve birlik başkanları ile bir araya gelmekten mutlu oldum. Bu tür huzur toplantılarımız sizlerin de fikir alış verişinizle devam edecektir. Huzur toplantılarımızı yapmamızın sebebi ise halkımızı, esnafımızı dolandırıcılık, yankesicilik ve hırsızlık olaylarının önüne geçilebilinmesi için bilgilendirmektir" şeklinde konuştu.

      Konuşmaların ardından katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

                                                                                                     NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER