BAFRA’DA, BAL İLE BETTY SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Bafra tarihinde, çekimlerinin tamamı Bafra'da gerçekleşen, ilk sinema filmi sokak köpekleri 'Bal ile Betty'nin çekimleri sona erdi.

BAFRA’DA, BAL İLE BETTY SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

      Sokaktan alınıp sahiplenilen 'Bal ile Betty' adında iki köpeğin yaşamını anlatacak 'Sokak Köpekleri Bal ile Betty' filminin çekimleri, Samsun'un Bafra ilçesinde tamamladı.

    Samsun’un Bafra ilçesinde çekilen sinema filmi Bal ile Betty’nin çekimlerinin tamamlanması nedeniyle, minik oyunculara, yapılan törenle katılım belgeleri dağıtıldı.

   Sokak köpekleri 'Bal ile Betty' film ekibi, çekimlerin bitmesi nedeniyle, Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda basın toplantısı ve filmde rol alan 39 çocuklar için belge töreni düzenledi.

    BAFRA’DA, BAL İLE BETTY SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI    

   Toplantıda ilk olarak konuşma yapan filmin yönetmeni ve senaristi olan Fedai Çakır, “Film’in başrollerini sokaktan sahiplenilen 'Bal ile Betty' isimli iki sokak köpeğinin yaptığı film’in çocuk oyuncuları Bafra ilçesin de yapılan seçmeler ile bulunmuştur. Köpekler ile başrolleri paylaşacak olan üç kardeşi Sinem Göz, Yiğit Türkmen ve  Esila Sönmez  canlandırmıştır. Köpeklere ve çocuk oyunculara usta Tiyatrocular Toygun Ateş, Göknur Paslı ve Yeliz Ateş eşlik ettiler. Filmin konusu; Sokağa terk edilen iki köpeğin daha sonrasın da üç kardeş ve mahallede ki çocuklar ile olan ilişkilerini, yetişkin insanların bakış açıları da işlendiği filmde sokak köpeklerinin kahramanlıkları ve çocukların maceraları da yer verilmiştir. Bafra Belediyesi’nin Lojistik destek verdiği film 30 Ağustos 2015 de çekimlerini bitirmiş ve  montaj, vizyona girme işlemleri  için İstanbul’a hareket etmiştir. Şubat veya Mart ayların da gösterim için planlamalar yapılır iken Film’in galasının İstanbul, Viyana ve Bafra ilçesinde yapılacak. Bafra ilçesinde hoşgörü ve sevgi ile karşılaştık. Bize gösterilen misafirperverlikten son derece memnunuz. Başta Belediye başkanı Zihni Şahin'e çok teşekkür ederim. Bizleri nezaket ziyaretin de bulunup başarılar dileyen Kaymakam Halis Arslan’a, ilk günden beri  rehberliği ve her ihtiyacımıza koşan Haydar Aksu'ya, Belediye çalışmalarına, Öğretmen evi ve Ali Kale Turistik tesisi çalışanları ile bizleri yürekten kucaklayan esnaf ve Bafra halkına teker teker teşekkür etmek isterim.  Ben filmimizde oynayan çocukları başrol yan rol diye ayırmak istemiyorum. Üç çocuğumuz daha aktif olarak rollerde yer aldılar ancak filmimizde 39 çocuğumuz oyunculuk yaptı. Çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ederim. Film`i çocuklar ve aileler sahiplendiler bu film o çocukların, sokakta yaşayan köpeklerin ve Bafra ilçesinin filmi olduğu kesindir. Bafra’nın çevre ilçelerinden tek farkı barınak ve çevre ilçelerden özellikle Bafra’ya Sokak köpekleri inanılmaz derecede atılıyor. Bu bizim bu filmi burada çekmemiz konusunda etken olsa da en büyük etkeni Bafra’da da birçok işe imza atmış olan Eyüp Elmas oldu. Eyüp Elmas Bey beni arayarak Bafra'da film çekmem konusunda beni teşvik etmiştir” dedi.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,“Biz film ekibimize ve bu tarz organizasyon ve projelere elimizden gelen desteği verdik. Bafra'mız gerçek anlamda misafir perverlikte sadece belediye olarak değil şehir olarak da çok önem verdikleri bir husustur. Misafir ağırlamak Bafralıların önem verdiği bir konudur. O bakımdan sizi burada ağırlamaktan çok mutlu olduk. Bafra'da günümüzde vahşetin her türlü zorbalığın ve acımasızlığın zirve yaptığı bir dönemde burada hayvanlara verilen değerinde, onların canlı olduğunu onlara sahip çıkarılması gerekildiğini de çocuklarımıza öğretme adına böyle bir filmin çekilmesi ve çocuklarımızın burada rol alması bilhassa kendilerine öz güven kazanmaları açısından ve benim için önemli olan tiyatroda da kendilerini geliştirmek için bir adım atmalarından bizde son derece onur ev gurur duyduk.  İnşallah iyi neticelere vesile olur diyor özellikle çocuklarla beraber velilere de zaman ayırdıkları için tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıçtır. İleride dizilerinde Bafra'da çekilmesi adına görüşmeler yapıyoruz. İnşallah şehrimizi tanıtacağız” diye konuştu.

       Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise; “Bu güzel ve konusu itibariyle anlamlı olan filmin çekiminde ilçemizdeki bu güzle oluşumu oluşturan ve bu filmin yapılması konusunda en büyük çabayı sarf eden değerli belediye başkanımıza teşekkür ederim. Konu itibariyle içerisinde hayvan sevgisi olan, doğanın bir parçası olan özellikle köpekleri ve sevgiyi ön plana koyan, sevgiyi yaşattıracak güzel bir konuyu işleyen değerli yönetmenime ve onun oyuncu arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ben merak duygusunu çok fazla taşıyan birisiyim merak ediyorum her şeyi.  Konuyu tam olarak öğrenmek istemedim aslında inşallah sinemada izleyeceğiz.  Bafra'daki potansiyeli Bafra'nın misafir perverliğini, Bafra'nın çocuklarının kabiliyetlerini göreceğiz, Bafra insanının sıcakkanlılığını göreceğiz” şeklinde konuştu.

     Bafra İlçesine çekimleri tamamlanan filmde rol alan çocukların aileleri ise; böylesi bir çocuk filminde çocuklarının rol almasından dolayı mutlu olduklarını, çocuklarının kabiliyetlerinin geliştirdiklerini ifade etti. 
    Konuşmaların ardından filmde rol alan çocuklara katılım belgeleri ve Bafra Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

    Toplantı toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

        NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER