SAMDEF'İN DÜZENLEDİĞİ "BURSA GÜNLERİ" AÇILDI,

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “AK Parti Milletvekilleri HDP'lilerin meclisi terörize etmeye çalışmalarına izin vermeyerek milletin iradesini bir kere daha ortaya koydular" dedi.

SAMDEF'İN DÜZENLEDİĞİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anayasa Komisyonu'nda  milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili  yapılan görüşmelerde HDP Milletvekillerinin meclisi terörize etmeye çalıştığını  belirterek , “HDP milletvekillerinin ortaya koyduğu bu saldırgan tavırlar  karşısındaAK Parti Milletvekilleri gerçekten çok sağlam bir duruş ortaya koydular. Milletvekillerimiz, onların meclisi terörize etmeye çalışmalarına izin vermeyerek milletin iradesini bir kere daha ortaya koymuşlardır” dedi.

 

Bakan Çağatay Kılıç,  İçişleri Bakanı Efkan Ala birlikte Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu(SAMDEF) tarafından düzenlenen “Bursa Samsun Günleri”nin açılışına katıldı. Bakan Çağatay Kılıç,  bu organizasyonun Bursa’da Samsunluların ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

 

İnsanların nereden hangi şehirden, hangi coğrafi bölgeden geldiklerini iyi hatırlamaları ve bilmeleri gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bulunduğumuz yere  ve  yaşam alanımıza tabii ki büyük  katkı sağlamamız gerekiyor.  Bu doğal. Zaten AK Parti olarak il başkanımızı da  Samsun kökenli bir Bursalı olarak seçmiş olmaktan dolayı  teşkilatımız bundan memnundur diye düşünüyorum.  Yoğun tempoyla çalışan bir il başkanı olduğunu tahmin ediyorum.  Dolayısıyla Samsun’un çalışkan ve vefakar insanlarının da Bursa’nın gelişimine, ekonomisine, sosyal hayatına büyük katkı verdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Bakan Çağatay Kılıç,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yakın zamanda Bursa’daki yeni stadyumun açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatırken, “Yeni stadın da Bursaspor’a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın bir önerisi olmuştu. Onu inşallah en kısa sürede yerine getirelim. Arena sözünün yerine farklı bir sözü ikame edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

 

“Sivil toplum olmadan toplumun belli bir noktada ilerlemesi mümkün olmaz”

Sivil toplum çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Sivil toplum çalışmalarının en önemli özelliği; farklı düşüncede olan insanlar bir araya getirerek onları bir düşüncenin, bir coğrafyanın, bir fikrin etrafında toparlayıp ülkesine en büyük hizmeti yapabilecek noktaya getirmektir.  Bizim zaten siyasiler olarak en yakın çalıştığımız kesim de  sivil toplumdur.  Sivil toplum olmadan toplumun da belli bir noktada ilerlemesi, değişmesi, kendini geliştirmesi mümkün olmaz. Onun için biz sivil toplum çalışmalarına gerçekten çok büyük önem veriyoruz.   Bu noktada aslında sporun da siyasetin de bu tip çalışmaları bir arada aslında sosyal ve sivil toplum çalışmaları olduğunu düşünüyoruz.  Siyaset de öyledir.”

 

“En büyük sivil toplum örgütleri hiç şüphesiz ki siyasi partilerdir”

 “En büyük sivil toplum örgütleri hiç şüphesiz ki siyasi partilerdir” diyen Bakan Çağatay Kılıç,  “Onların birliktelikleri, onlara oy verenler, gönül verenler, vatandaşlarımızın  verdikleri desteklerle siyasi partiler belli bir noktaya gelip belli bir noktada hizmetlerini yaparlar.  Bu sabah da İçişleri Bakanımızın dile getirmiş olduğu gibi  Türkiye’deki tüm vatandaşlarımız siyasette yapması gerekeni zaten ortaya koymuş durumdalar.  Dolayısıyla bize düşen de bu noktada vatandaşımızın bizden olan beklentisini en üst seviyede ortaya koymaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 12. Cumhurbaşkanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2002’den beri ortaya koymuş olduğu vizyon ve çalışmalar doğrultusunda, bu çalışmalar devam edecek.  İnanıyorum ki 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşma noktasında ortaya koyacağımız çabalarda Samsunlu ve  Bursalı hemşerilerimizin de çok büyük katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“Samsun ve Bursa için birçok farklı alanda birliktelik ortaya konabilir”

Samsun ve Bursa’nın  kendi dinamikleri içerisinde önde oldukları farklı alanların olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  şunları söyledi:

 

“Bu alanları birleştirerek,  ileriye yönelik çok farklı bir birliktelik ortaya konabilir.  Örneğin Samsun’da şu anda gerçekten  büyük bir önem verdiğimiz ve gelişmeye başlayan cerrahi el aletleri sanayisi.. Bursa’daki sanayi ortada. Samsun’daki sanayi de gelişmekte noktasında iyi bir performans ortaya koyuyor. Ama aynı zamanda her iki şehrin de tarımda gerçekten büyük bir potansiyeli var. Samsun’da Çarşamba ve Bafra Ovaları’nın o bereketli toprakların, içeriye doğru geldiğimizde Vezirköprü’nün, Havza’nın, Ladik’in, Kavak’ın tarihi yapısının korunması ve gelişmesi için birlikte yapacağımız çalışmalar olacağını düşünüyorum. Bize de bu noktada ne görev düşüyorsa destek vermeye hazırız. Bunu da size burada açık bir çek olarak vermiş olalım.”

 

“Samsun’da olduğu gibi Bursa’da da çok güzel sportif yatırımlar var”

Bursa ve Samsun Milletvekillerinin bölgeleri için yoğun çalışmaları olduğunu ifada eden Bakan Çağatay Kılıç,  “Huzurlarınızda onlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar seçim döneminde ortaya konmuş olan milli iradenin meclisteki temsilini yerine getirmekte son derece kararlı ve iradeli bir duruş ortaya koymuşlardır. Hepsine ayrı ayrı bir kere daha teşekkür ediyorum. Ben kendi Bakanlığım olarak biliyorum ki, her türlü yatırımı getirmek için sürekli bizimle istişare halindeler. Akşam Osmangazi Belediyemiz ile birlikte yapacağımız kapalı Atletizm pistinin temelini atacağız. Bursa’da çok güzel sportif yatırımlar var. Samsun’da olduğu gibi. İnşallah bunları da bir araya getirerek, şehirler arasındaki farklı potansiyelleri de ortaya koyarak, Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde inşallah Bursa’dan da Samsun’dan şampiyonalarda ülkesini ve şehirlerini gururla temsil eden kardeşlerimizi kazanacağız” dedi.

 

 

“HDP Milletvekilleri Meclisi terörize etmeye çalıştı”

Bakan Çağatay Kılıç, geçtiğimiz hafta Anayasa Komisyonu'nda görüşülen dokunulmazlık dosyaları toplantısında HDP Milletvekillerinin meclisi terörize etmeye çalıştığını söyledi. Dokunulmazlıklar ile ilgili komisyonlarda yaşanan HDP milletvekillerinin ortaya koyduğu saldırgan tavır karşısında AK Parti Milletvekillerinin  çok sağlam bir duruş ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç," Milletvekillerimiz, onların meclisi terörize etmeye çalışmalarına izin vermeyerek milletin iradesini bir kere daha ortaya koymuşlardır. Bu anlamda da onlara ayrı bir teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

 

“Gerçekten Samsun’u Bursa’ya taşımışlar”

Bursa - Samsun Dernekleri Federasyonunun organizasyonu sayesinde Samsun’un adeta Bursa’ya taşındığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan tüm Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tüm belediyelerimizin açmış olduğu stantlardan dolayı da onlara ayrı bir teşekkürüm var. Gerçekten Samsun’u Bursa’ya taşımışlar. Samsun’un balı, yemeklerinin, gastronomi kültürünün de tanıtılması noktasında önemli. Bunlar birbirimizi yakından tanımamıza vesile olan, hoş sinerji getiren toplantılar. Birbirimizi daha çok tanıyalım ve birbirimize destek olalım. Birbirimize destek olduğumuzda Türkiye’nin aşamayacağı hiçbir zorluk, başaramayacağı hiçbir engel yoktur. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 2053 ve 2071 hedeflerimize inşallah birlikte varacağız. Buradaki güzel birlikteliği meydana getirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da bir Samsunlihemşehrimiz olduğunu düşünüyorum. Hemşehrilik beratını da kendisine en kısa zamanda ulaştıracağız.”

 

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KıIıç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile tarihi Ulu Cami'nin batı girişi yakınında 27 Nisan'da meydana gelen terör saldırısında zarar gören esnafa ziyarette bulundu.

 

Bakanlar Kılıç, Bozdağ ve Ala cuma namazı öncesinde, terör saldırısından zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER