SİMURG ATEŞİ EDEBİYAT GRUBU 2.YIL MEŞ’ALESİNİN İLKİNİ BAFRA’DA YAKTI

Türk edebiyatında yeni bir nefes, yeni bir çığır açmak umuduyla yola çıkan “Ben değil, biz varız” düşüncesiyle bir araya gelen Simurg Ateşi Edebiyat Grubu Şair ve Yazarları, Bafra ilçesinde üç ayrı etkinlikte seslerini duyurmaya çalıştılar. İkinci dönemin ilk uçuşlarını dopdolu üç ayrı etkinlikle yeni bir çıkış yapmış oldular. Bafra Barış FM ve İstanbul Medya Aş. TV’nin de canlı yayın yaptığı Bafra Programı büyük ilgi gördü.

SİMURG ATEŞİ EDEBİYAT GRUBU 2.YIL MEŞ’ALESİNİN İLKİNİ BAFRA’DA YAKTI
Birinci dönem çalışmalarını bir yıl süreyle devam ettiren Simurglar ikinci dönem içinde ciddi bir başlangıç yapmak üzere organize olmaya çalışıyordu. Bunun için Samsun/Bafra önem arz ediyordu. Üç ayrı etkinlik ve kalabalık bir grupla uçuşa hazırlanan Simurg üyeleri “Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim Ve Yardımlaşma Derneği ”ni de içine alarak güç birliği etmiş, şair ve yazarlarla kucaklaşmayı başlatmış oluyordu. Gruba yeni katılan üyelerin yanı sıra Simurg Ateşi Edebiyat Grubuna ilgi duyan şair ve yazarların varlığı da dikkatleri çekiyordu.

İlk etkinlik 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 14:00-17:00 saatleri arasında  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu organizatörlüğünde  Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde yapıldı.Bu programa Simurg Ateşi Edebiyatı kurucularından Süleyman Altunbaş, Şafaknur Yalçın, Akademisyen,Şair,Yazar ,TÜRKSAVGenel Bşk. Yahya Akengin, Akademisyen,Şair,Yazar,Araştırmacı  Abdullah Satoğlu katılmıştır.Söyleşi sonunda Şair ve yazarlar okurları için kitaplarını imzalamışlardır. Oldukça ilgiyle takip edilen söyleşi programından konuklar memnun ayrılmışlardı.

Bafra’da Simurg Ateşinin ikinci etkinliği 29 Nisan 2016 Cuma günü Kolay Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.Okul Müdürü Sayın Abdulkadir Aygün Bey ile Müdür Yardımcısı Birol Kâğıt Bey ve Rahim Bey,Mustafa Bey,Rehberlik Uzmanı Şura hanımın özel gayretleri ve 3 öğrencinin şiir okuması,Mustafa Ceylan beyin Simurg efsanesini anlatması ve birkaç şairlerin konuşma yapması ve şiir yorumlamasının ardından öğrencilerle sohbet edilip şairlerin kitaplarını imzalaması ile sona ermiş,ardından EÜAŞ Tesislerinde söyleşi,şiir,sohbet yapılmıştır.Yemekte Bafra Kaymakamı Halis Aslan,Kolay Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Aygün,EÜAŞ Müdürü, Simurg Ateşi Edebiyat Grubu ve Konuk Şairler ve TV Çekim ekibi vardı.Yemek sonrası Baraj ve tarihi mekanlar gezilmiş,fotoğraflar çekilmiştir neşe içinde.

 

Bafra da Simurg Ateşinin üçüncü etkinliği Bafra Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Yahya Akengin, Mustafa Ceylan, Süleyman Altunbaş, Şafaknur Yalçın ve Yedi İklim Kültür Sanat Derneği Başkanı Recep Şen birer konuşma yaparak şiirde ve edebiyat etkinliklerinde birlikte olmanın gerekliliğini,Simurg Grubunun amaç ve önemini vurguladılar. Şiir edebiyat etkinliklerinin kültür ve sanata olan katkılarını dile getirdiler.

Katılımcı şairlerin şiirlerini yorumladığı Simurg Ateşi Bafra Atatürk Anadolu Lisesi etkinliğinde güzel paylaşımlar yapıldı. Duyguların doruğa ulaştığı, heyecan ve coşkuların taştığı program ilgiyle takip edildi ve büyük alkış aldı. Duygusal şiirlerin yanı sıra heyecan dolu şiirler ve aşk şiirleri,Bafra İmam Hatip Ortaokulu’nun genç semazenlerinin yaptığı gösteri izleyicinin ilgisini toplamayı başardı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Biliyorum ki; program yapmak çok zor iş, etkinlikleri düzenlemek organizasyonlarda bulunmak emek ve yürek istiyor. İnsanları buyur etmek yetmiyor, bir de memnun ve mutlu ayrılmalarını sağlamanız gerekiyor. Birliktelik sağlansın, kucaklaşma olsun, iliniz- ilçeniz ya da grubunuz tanınsın derken bazen kırdıklarınız oluyor. Şükür Bafra Simurg Ateşi Etkinliğinde bunların hiç birisi yaşanmadı. Bafra Simurg Ateşi Programına destek veren başta Bafra Kaymakamı Halis Aslan Beye, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Beye, Yedi İklim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Şen kardeşime teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Kolay Anadolu Lisesi Müdürü Abdülkadir Aygün’e, Öğretmen ve öğrencilerine, Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Aşkın Gencel Beye,Sedef Peker Hanıma,Cengiz Rıfat Beye ve görevli  öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Bafra Barış FM sorumlusu Nihat Kale Beye, İstanbul Radyosu program yapımcı ve sunucularından Nesrin Özlek  Hanıma, Kültür Dairesi Başkanı Bekir Kaplan Beye,Bafra Öğretmenevi Müdürü Nevriz Sekmen Beye ve özellikle uzaktan gelerek etkinliğimize çok güzel renk katan birbirinden değerli şair,yazar arkadaşlara ve eşlerine grubumuz adına şükranlarımızı sunuyorum. Emek ve alın terlerini katan bütüm Bafralı kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Genel anlamda Bafra etkinliğimiz toparlanmaya, kucaklaşmaya ve tanışmaya vesile oldu. Türkiye’yi dolaşmayı ve ülke şair ,yazarlarını kucaklamayı amaçlayan Simurg Ateşi Edebiyat Grubumuz artık “ Biz varız, biz buradayız, bir ve beraberiz” diyerek, edebiyat adına bir nefes, bir çıkış ve yeni bir adım olmaya hazırlanıyoruz mesajını verdik.

 

PROGRAM AKIŞI:

1- Bafra Meslek Yüksek Okulunda Söyleşi ( 28 nisan 2016 Yahya Akengin-

   Abdullah Satoğlu-Şafaknur Yalçın-Süleyman Altunbaş)

2- Canlı Barış FM Radyo programı  (28 nisan 2016-akşam saat: 20:00-22:00

     Şafaknur Yalçın-Süleyman Altunbaş)

3-Kolay Lisesinde Söyleşi (Simurg Ateşi Edebiyat Grubu ve Konuk Şairler )

 4-Kolay Beldesi EÜAŞ Tesisleri yemek +söyleşi (Bafra Kaymakamı Halis   

    Aslan,Kolay Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Aygün,EÜAŞ Müdürü,    

    Simurg Ateşi Edebiyat Grubu ve Konuk Şairler ve TV Çekim ekibi )

5- Baraj gezisi ve Çevre Gezisi

6- Bafra Atatürk Anadolu Lisesinde etkinlik

7-Sema gösterisi (Bafra İmam Hatip O.O.Sema Grubu )

8-Canlı müzik (Zafer Müzik Evi +Ümit Kuru )

9-Canlı TV bağlantısı (İstanbul tv 1)

10-Canlı Barış FM Radyo programı  (30 nisan 2016-Gündüz saat: 10:00-  

     12:00-  Süleyman Altunbaş…Ahmet Sargın…Bekir Kaplan )

 

SİMURG ATEŞİ EDEBİYAT GRUBU ŞAİR VE YAZARLARI:

Süleyman Altunbaş- Bafra, Şafaknur Yalçın- Antalya, Ahmet Sargın- Yozgat, Serap Demirtürk- Ankara, Hacer Alioğlu Yakuti- Kastamonu, İbrahim Sağır- Eskişehir, Elif Aktan- İstanbul, Gökhan Büyükdağ- İstanbul, Ayhan Akgül- Adapazarı, Nermin Akkan-İzmir, Recep Şen- Bafra, İdris Karakuş- Kırıkkale, Hakan Ertürk- Samsun.

……………Süleyman Altunbaş……………..
 Simurg Ateşi Edebiyat Grubu Kurucularından





Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER