banner221

BAFRA'DA ÇİLEK ÜRETİMİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Bafra ilçesinde, son yıllarda çileğin dikim alanları büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Başta Elifli Köyü İlmezli Mahallesi olmak üzere, Bafra ilçesinde son birkaç yılda dikim sahaları hızla artmaya başladı.

BAFRA'DA ÇİLEK ÜRETİMİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

      Bilgin, Bafra ovasının toprağı ve ikliminin çilek tarımı için oldukça elverişli olduğuna dikkat çekti.

     Bafra ilçesine bağlı Elifli Köyü İlmezli Mahallesinde 7 yıldır çilek üretimi yaptıklarını belirten İsmail Bilgin, Elifli Köyünde organik olarak 5 üreticinin çilek ürettiğini ve önümüzdeki yıllarda bu oranın artacağını kaydetti. 

     Elifli Köyü İlmezli Mahallesinde 8 dönüm arazide çilek üretimi yapan İsmail Bilgin,

Modern üretimin yaygınlaşmasıyla daha kaliteli ve verimli ürünler elde edildiğini, çiftçilerin bilinçlenmesiyle üretimin daha kaliteli hale geldiğini söyledi.

     Bafra ilçesinde, Mayıs ayında sezonun ilk çilek hasadının başlayacağını belirten İsmail Bilgin, bu sene 8 dönüm arazide çilek üretimi yaptıklarını ve hava şartları iyi giderse, geçen seneye göre verim olarak, bu sene 8 dönüm araziden dönüme ortalama 3 ton çilek hasadı beklediklerini kaydetti.

      Bilgin, Karadeniz bölgesinde ilk çilek hasadının Bafra İlçesine bağlı Elifli Köyünde başlaması da dikkat çekti. Bilgin, "Elifli Köyünde üretimi yapılan çilek, tamamen organik yapısıyla markalaşmıştır. Bafra'da halkımız çileği Elifli Köyü ile tanıdı. Talep arttığı zaman çileği Karadeniz bölgesine göndereceğiz. Yetkililerin bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz. Mayıs ayında hasadı bol olduğu zaman çürüme yapıyor. Rutubet yüzünden çilekte, alçak tünele geçtik. Bu şekilde çürüme olayını durduracağız. Bafra çileği pazara çıktığı zaman Mersin çileği 3 TL'ye satılırken, Bafra'nın organik Elifli çileği 6 TL'den alıcı buluyor. Fide sıkıntımız var. Bu konuda çilek fidesini satan Adana'da sertifikalı firma var. O da aşırı fiyatlar istiyor. Sertifikasız fide satanlara da güvenemiyoruz" dedi.  

                                                                                                NAMIK AZGIN 

      

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER