Başkan Şahin, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede görev yapan 21 mahalle ve Köy muhtarı ile bir araya geldi. Bafra Büyükpark Cumhuriyet Toplantı Salonu'nda muhtarlarla görüşen Şahin, 4,5 yıllık projelerini ve çalışmalarını anlattı.

Başkan Şahin, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

       Şahin, konuşmasının ardından muhtarlara  sinevizyonda 4,5 yıllık projeleri ve çalışmalarını izletti.

       Muhtarlara hitaben konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Samsun Büyükşehir sınırları artık il sınırları oldu. Büyükşehir yasasıyla, bildiğiniz gibi Samsun il sınırları tamamen, Büyükşehir'in bünyesinde bulunuyor. Yani, Samsun ilinde bütün köylülerde, Samsun Büyükşehir Belediyesi içinde oy kullanacak, Bafra'nın sınırları içerisinde bulunan bütün köylerde herkes Bafra Belediyesi içinde oy kullanacak. O bakımdan bilgilendirme yapıyoruz. Samsun'dan beri nasıl hizmet Bafra'nın köylerine gelir diyorlar. Özel idarenin güzel fonksiyonları, Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde olacak. Büyük şehir yasasının çok faydalı olacağına inanıyorum. Tabi ki; bütün şehir yasasından dolayı ilin ve ilçelerinde geliri artacak. Seçimde Belediye Başkanları, muhtarlarda seçilecek, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı işlerle, ilçe Belediyelerinin de yapacağı işlerde aynı olacak" dedi.

      "İsraf yapmadık, yatırım yaptık" diyen Başkan Şahin, "Göreve geldiğimizde ilçemiz sınırlarına kadar gelen doğal gazın şehir içi hatlarının döşenmesi ihalesi bekliyordu. Bu nedenle asfalt ve kaldırım çalışmalarında sınırlı davrandık. Bu arada asfalt ve kaldırım için dışa bağımlılığımıza son verecek önemli yatırımlar yaptık. Doğal gaz çalışmaları başlayınca bu çalışmalara paralel olarak asfalt ve kaldırım çalışmalarımıza hız verdik. Temizlik işlerinin araç bakım onarımları yıllık 600 bin lira civarında bir masrafı vardı. Belediyemize 41 tane yeni hizmet aracı kazandırarak bu masraflardan kurtulduk. Pırıl pırıl bir Bafra için tüm gayretimizle çalıştık" diye konuştu.

     Hizmet adına her adımı dikkate aldıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "4,5 yılda, 32 proje ve hizmet hayata geçti. Görev dağılımı yapıldıktan sonra Belediye Meclis üyelerimiz bizim nasıl üyelerimiz ise, mahalle muhtarlarımızda bizim muhataplarımız olacak. Bu noktada daha iyi hizmetler vereceğiz. Benim kendimden endişem yok. Allah'ın izniyle, bir sezon daha birlikte hizmet yapacağımız gözüküyor. Çünkü Başbakanımızın mesajlarını herkesin iyi okuması lazım. Başbakanımız diyor ki,'Biz, Belediye'de de, en farklı oyu kim alacaksa, onunla devam edeceğiz' diyor. Göreve geldiğimizden beri, Bafra bize çok büyük destek vermiştir" şeklinde konuştu.   

     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasının ardından muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

                                                                                                                                                                               NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER