BAFRA'DA KADIN EMEK PAZARI HİZMETE AÇILDI

Bafra'da ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla, kurulan 'Kadın Emek Pazarı'nın açılışı yapıldı.

BAFRA'DA KADIN EMEK PAZARI HİZMETE AÇILDI

     Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa oluşturduğu proje kapsamında, Hacınabi Mahallesi Yün Pazarı yanı Çarıkçılar çıkmazında kurulan Bafra Kadın Emek Pazarı`nın açılışı törenle hizmete açıldı. 

    14 tezgâhtan oluşan ve sadece Çarşamba günleri açılan kadın emek pazarı açılış töreninde ilk olarak Kadın Emek Pazarı Başkanı Şeyda Es, kısa bir konuşma yaptı.
    Şeyda Es konuşmasında, “Şahsım ve tüm arkadaşlarım adına projesinin çıkış noktası olan ve bizlere bu imkanı veren sayın Kaymakamımızın kıymetli eşi Dürdane Aslan ve Sayın Belediye Başkanımızın eşi Şükrüye Şahin hanımefendiye ve proje kapsamında desteğini bizden esirgemeyen Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Başkanı Yasemin Muratoğlu Kınık ile Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sakine Şişman'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 29 Temmuz 2015 tarihinden buyana  Çarşamba günleri, 2 tanesi el sanatları 12 tanesi gıda üzerine kurulu 14 standımızla halkımıza hizmet vermeye başlamış bulunmakla birlikte tüm halkımızın pazar yerimizi ziyaret etmeye bekliyoruz" dedi.
      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada,"Bafra'mız da kadınlarımızın Sosyal Hayata ve aile ekonomisine  katkı sağlaması adına evdeki çalışmalarının yanında, arta kalan  boş zamanların da  üretime katkı sağlaması adına böyle bir adım atılması çok anlamlı oldu. Bu konuda sayın Kaymakamımızın eşleri Dürdane Arslan hanımefendiye, eşim Şükrüye Şahin hanımefendi ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Muratoğlu Kınık hanımefendiye ve Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi  Sakine Şişman hanımefendilerin   ve  birçok kişilerin katkısı oldu. Onların istekleri doğrultusunda Bafra Belediyesi olarak   bu mütevazi alanı onlara hazırlamış olduk.  Ben bütün katkılarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Bu bir başlangıçtır. İnşallah Bafralı kadınlarımızın gerek sosyal hayata katılmaları, gerekse kendi ailelerine ekonomik katkıda bulunmaları ve üretime katkıda bulunmaları adına bu başlangıcı daha da geliştireceğiz.  Alan çalışmalarımız, yer çalışmalarımız var. O bakımdan Bafra'mıza daha büyük ve anlamlı  daha çok insanın katılabileceği bir emek pazarını kazandıracağız" diye konuştu.
     Kadın Emek Pazarının, kadın eli deymiş güzel bir proje olduğunu belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,"Bugün burada, işini en iyi yapan becerikli, meziyetli; ev hanımlarının kendi evlerinde yaptıkları ürünlerinin satışa sunulduğu, küçük fakat anlamı büyük bir projeyi hayata geçirmek için bir aradayız. Bu projeyi koordine edenleri, işbirliği içinde azimle, sebatla çalışanları tebrik ediyoruz. 'Birlikten kuvvet, kuvvetten hizmet doğmuş' bu proje ortak akılla, yürütülmüş iyi koordine edilmiş bir proje, kadın girişimciliğinin somut bir projesi, kendine güveni, üretmeni,ekonomik açıdan kadınlarımızın özgür olmasının,üretime katkı koyması açısından önemli bir proje, 14 yürekli kadın, birlikte hareket ederek, bu güzel tabloyu oluşturmuşlar. Bu pazarın oluşmasında katkı koyanları tebrik ediyorum. Bu pazara, sığmıyorsunuz. İnşallah daha geniş, mekânlarda buluşursunuz. İşte size organik pazar, ağız tadı olanlara, damak zevki olanlara haftada bir günde olsa, bu güzellikleri yaratanlara teşekkür ediyoruz. Şimdi bu birlikteliğinizin kurumsallaşması lazım, dernek vesaire adı altında toplanmanız gerekir. Son söz! bu projeyi yapmak ne kadar önemli ise, yaşatmak daha da önemlidir. Bu pazarın ilçemize kadınlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını bol kazançlar getirmesini diliyorum. Girişimci kadınlarımızı bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.  

   Konuşmaların ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi Dürdane Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Eşi Şükrüye Şahin ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilik Başkanı Yasemin Muratoğlu Kınık açılış kurdelesini kestiler. Bafra Müftüsü İsmail Çiçek ise günün anısına dua yaptı.

    Açılış töreninin ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi, daire müdürleri, davetliler,esnaflar,oda temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve davetli vatandaşlar  birlikte pazarı gezerek, alışveriş yaptılar.

          NAMIK AZGIN 



 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER