BAFRA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Bafra ilçesinde, "İlköğretim Haftası" nedeniyle düzenlenen programla 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başladı.

BAFRA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

      Bafra’da, İlköğretim Haftası dolayısıyla Bafra Yeni Kent Meydanında çelenk sunma töreninden sonra Bafra Mustafa Kemal ilk/Ortaokulu Bahçesinde bir program düzenlendi.

     Bafra’da, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen törenle kutlandı.

     İki bölümden oluşan törende ilk olarak Bafra Protokolü ve öğrenciler Kent Meydanında bir araya gelerek, Saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı okudular. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun Atatürk anıtına çelenk koymasıyla sona eren birinci etabın ardından kutlamalar, Bafra Mustafa Kemal İlk-Ortaokulu bahçesinde devam etti.

     Bafra Mustafa Kemal ilk/Ortaokulunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından İlköğretim Haftasının önemini anlatan şiirler okundu.Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlköğretim 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başladığını, yeni eğitim ve öğretim yılının sevincini yaşayan öğrencilerimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

    Bafra Mustafa Kemal İlk/ortaokulunun bahçesinde hazırlanan ‘İlköğretim Haftası’ kutlamasında saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu.

    Törende açılış konuşması yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, “Bizler ilk emri oku olan dinimizin emrini yerine getirmek, “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” diyen kutlu nebinin çağları aşan ifadesini yerde bırakmamak için her gün kendini yenileyen havariler ve gönül elçileri olmak zorundayız.  Hedefimiz her güzel işi en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, özgür düşünen, sağduyulu, insanlığa gerçek iyilik yolunda hizmet edecek, güzel ahlaklı ve hayırlı nesiller yetiştirmektir. Değerli idareci ve öğretmen arkadaşlarım, sizler birer kılavuzsunuz, bu nedenle yavrularımıza her konuda yol göstereceğinize eminim. Eğitimcilik dünyanın en kutsal ve buna karşın büyük sorululuk taşıyan, en güçlü mesleğidir. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir.  Öğretmen hayatının her aşamasını planlamalıdır. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından sorumludur. Yeni başladığımız eğitim ve öğretim yılında büyük bir şevk, heyecan, azim ve başarı ile eğitim ve öğretim vereceğinize inancım tamdır. Sevgili öğrenciler, sizleri geleceğin teminatı olarak görüyoruz. Bu nedenle sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içerisindeyiz. Başarının yolu düzenli olarak çok çalışmaktan geçer. Sizlerde çok çalışarak ailenizin ve öğretmenlerinizin verdikleri emekleri boşa çıkarmayınız” dedi.

    Bafra Mustafa Kemal ilk/Ortaokulu 8-A öğrencisi Gülnur Demir günün anlamını ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gülnur Demir konuşmasında, “İlköğretim biz çocuklara okuma-yazma öğretir. İlköğretim haftası da millete okuma  yazma yarışına her yıl bir kez daha başlama haftasıdır. Hayatta başarılı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar. Sonrası da öğrendiklerimizle ise iyiyle kötüyü doğruyla yanlışı bilim ile çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşırız.  Ülkemizi daha güzel, daha aydınlık günlere ulaştırmak için eğitimli insanlar olmalı ve başöğretmenimiz Atatürk`ün izinden biran olsun ayrılmamalıyız” diye konuştu.   

     Konuşmaların ardından 5-A sınıfı öğrencisi Baran Aktaş İlköğretim Haftası adlı şiiri seslendirdi. Şiirin ardından Ayşe’nin kararı adlı  kısa oyun sergilenirken ‘Ben Okumak istiyorum’ adlı şiir ile 8-D sınıfı öğrencisi İremnur Aybar beğeni topladı.2-A sınıf öğretmeni Derya Saraçoğlu, sınıf öğrencileri ile birlikte Trakya yöresine ait kıyafetlerle  çiftetelli gösterisi sundu.

     Yöresel kıyafetlerin içinde bir birinden şirin görünen çocuklar izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

     Tören Damlanur Karaca’nın “Burası Okul Ey Çocuk” adlı şiiri seslendirmesi, 5-A sınıfı öğrencilerinin paten gösterisi ve 2-A sınıfı öğretmeni Gıyas Varol’un öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Memleketim” adlı gösteri ile son buldu.

     Minik öğrencilerin kendi elleri ile hazırlamış olduğu karton kutular üzerine birleştirilerek yapılmış Türkiye haritası  ile yaptıkları gösteri büyük alkış topladı. 

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı  Serkan Savaş ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu dev Türkiye haritasının yanına giderek 2-A öğrencileri ile fotoğraf çekindi ve sınıf öğretmeni Gıyas Varol’u tebrik etti.
     Tören okulda yapılan ikramlar ile sona erdi.

         NAMIK AZGIN 

 







Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER