SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN LADİK’TE

Amaşya'ya giderken, Ladik ilçesini ziyaret eden Samsun Valisi İbrahim Şahin,” Ladik’in turizm için çok değerli bir yer olduğunu biliyoruz ve buraya önem vereceğiz” dedi.

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN LADİK’TE

         Ladik İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Garnizon Komutan Vekili Jandarma  Kıdemli  Başçavuş Onur Türkyılmaz, Emniyet Müdürü Şahin Okyaz, Ak Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan, CHP İlçe Başkanı Necati Akdemir, daire amirleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali İbrahim Şahin, kaymakamlık makamında ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

                            'SAMSUN’UN DA SAHİPLENMESİ GEREKİYOR'  
         Uygulama alanı Saray Mahallesi’nden, yayla şenlikleri alanı ve Akdağ Kayak Merkezine aktarması olan teleferik projesini  gündeme alarak, teleferik projesi ve  projeyle ilgili uğraşları hakkında Vali İbrahim Şahin’e bilgiler veren Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Ladik turizm şehri ve yaylara sahip bir yer. Akdağ Kayak tesisimiz kış aylarında kayak sporu, yaz aylarında da çim kayağı sporu için tercih ediliyor. Bu projeye sadece Ladik’in değil, Samsun’un da sahiplenmesi gerekiyor. Önce valiliğimiz sonra büyükşehir belediyemiz sahip çıkmasını  istiyoruz  ve Hacıalipınar Mahallesi’nde şehrin girişi olan Devlet Karayolları kapsamındaki Ladik-Suluova yolunun yapılmamasını  ve çocuklara okullarda trafik eğitimi verilmesi Gazi Caddesi’nde ki okul kavşağında, sinyalizasyon sistemi olması gerekiyor” dedi.
                                    'GEREKLİ TALİMATLARI VERECEĞİZ'
       AK Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan, Ladik  Hamamayağı Kaplıca Tesisleri ile ilgili sıkıntıları dile getirirken, CHP İlçe Başkanı Necati Akdemir’de,” Ladik’in deprem bölgesi olduğunu, yerleşmenin deprem hassasiyetinin az olduğu kayalıklı yapılarda yapılması ve imar planının buna göre uygulanması gerekiyor” diye konuştu. Vali  İbrahim Şahin, Ladik’in turizm için çok değerli bir yer olduğunu, sorunların öncelikli olanlarını yerine getirileceğini, ceberut bir yönetim anlayışı benimsemediğini, birlikte hareket edileceğini  ve yaşadığımız yeri birlikte yöneteceklerini ifade etti. Ladik Akdağ suyuna da değinen Vali Şahin, Akdağ suyunun çok güzel olduğunu biliyorum .Yabancı şirketlere satılmamasını ve suyun artık petrolden daha değerlidir. Son olarak çocukların trafik konusunda eğitilmesi gerekiyor ve bunun için okullara gerekli talimatları vereceğiz. Bu yağmurlu havada beni beklediniz. Teşekkür ederim. Bir yakınımın cenazesi için Amasya’ ya geçeceğim. Çok fazla kalamayacağım. Sizlerle daha çok görüşeceğiz ” dedi.

       Ziyaret sonunda Kaymakam  Mustafa Temiz, Samsun Valisi İbrahim Şahin’ e ilçenin  sembolü olan maket ambar hediye etti. Günün anısına binaen herkesle  fotoğraf çekinmek isteyen Vali Şahin, ilçeden ayrıldı.
                  Köksal ÖNER

    

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER