Bafra’da Kurbanlık Satışları Başladı

Bafra ilçesinde, Bafra Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışları başladı.

Bafra’da Kurbanlık Satışları Başladı

      Karadeniz'in en büyük canlı hayvan pazarı olan Bafra Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarına vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi gösteriyor.

      İlçede, besiciler ve tüccarlar, kurbanlık için besledikleri hayvanlarını satmak üzere sabahın erken saatlerinde pazara getirdi.

                        KURBANLIK HAYVANLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

      Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yüklendiği araçlar, alanın girişindeki dezenfekte bölümünden geçirilerek pazara alındı. Vatandaşlar, da canlı hayvan pazarına gelerek alışveriş yaptı.

        Hayvan üreticisi Ramiz Şen, “Fiyatlar bizim umduğumuz gibi değil”diyerek açıklamalarda bulundu.
       Ramiz Şen,” Hayvan pazarında bütün vatandaşlar çevre ilçelerden, çevre köylerden hayvanlarını getirmişler. Bu insanlar hayvanlarını pazarlamaya çalışıyorlar. Belediyenin hizmetlerinden memnunuz. Belediye gereken kolaylığı gösteriyor herhangi bir problemimiz yok. Ancak fiyatlar bizim umduğumuz gibi değil. Tarım Bakanlığının desteklemeleri bizim umduğumuz gibi değil, kar edemiyoruz. Tarım bakanlığı çeşitli desteklerle çeşitli ürünleri desteklediğini söylüyor. Bu üretici olarak bize yansımıyor. Çeşitli şekillerde elimize üretim adı altında destekleme adı altında bir takım paralar alınıyor.  Kamyon ücretleri belimizi büktü kamyonlar kara borsa olduğu için 2 katına çıkıyor. Yem fiyatları yüksek, kendimiz  yem üretemiyoruz. Bizim ürettiğimiz mahsul beslediğimiz hayvana yetmiyor. Hayvan fiyatları küçükbaşlarda 400 lira ile 600 lira arasında büyükbaş hayvanlarda ise kilosu 11 lira ile 12 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar bizi tatmin etmiyor. 11 ve 12’ye sattığın zaman kar edemiyorsun” dedi.
         Bafra ilçesinin Çulhakoca Mahallesinde hayvan besiciliği yapan Kemal Şener,”Kurban Bayramı öncesi inekler kilo ağırlıklarına göre 4 bin ile 4 bin 500 TL Koçlar 450 ile 850 TL, Koyunlar 500 ile 650 TL, danalar ise 3 bin 500 ile 7 bin 500 TL, düveler 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında satılıyor” diye konuştu.

     3 bin 500 ile 6 bin TL arasında satılık kurbanlık danaların kendilerinde mevcut olduğunu belirten Darboğaz Mahallesinde hayvan besiciliği yapan Yaşar Kalay ise, “Büyük danalar bu sene o kadar pahalı değil ama halkın gözünü korkutmuşlar. Ben yıllardır kasaplık ve hayvan besiciliği yapıyorum. Herkes bizden istediği fiyatta kurbanlık bulabilir. Hayvan satışında pahalılık yok” şeklinde konuştu.

    Kurban bayramı öncesi Hayvan pazarında hareketliliğin başladığını ifade eden Bafra İlçesinin Gazibeyli Mahallesinde hayvan besiciliği yapan Hayati Özcan ise, “ Kurbanlık hayvan satışı şuan iyi, Kurban Bayramı öncesi şuan 4 tane dana satışı yaptık” diye konuşmasını tamamladı.   

     Kurban Bayramı öncesi, 500 ile 600 TL arasında keçilerin satışının yapıldığını belirten Vezirköprülü Emin Kaya, vatandaşların keçi alışverişine ilgi göstermeye devam ettiğini bildirdi.

      NAMIK AZGIN   

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER