banner221

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN SAMSUN'A DEV KOMPLEKS

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Samsun programı esnasında açıkladığı 'İlkadım Atletizm Kompleksi'nin projesi yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak ve kompleks tamamlandığında Türkiye'nin en iyi atletizm tesislerinden biri olacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN SAMSUN'A DEV KOMPLEKS

       Bakan Çağatay Kılıç'ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı "İlkadım sınırları içinde bir atletizm pistimiz var. Bu atletizm pistimiz artık cevap veremiyor. Burayı yeniden ele alıyoruz. İhya edeceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız. Tamamen yenilenmiş olarak da 2017'deki işitme engelliler olimpiyatlarının yapılması için bu mekan hazır olacak" açıklamasının ardından gözler İlkadım'da hayata geçecek bu tesise çevrildi.

                              25 bin Metrekarelik Alanda Dev Bir Kompleks

       Bakanlığın hayata geçirdiği proje kapsamında tamamlanacak tesisin yaklaşık 10 milyon TL'lik bir yatırım bedeli olacak. 3370 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 24 bin 522 metrekare içerine inşa edilecek kompleks ısınma salonlarından bireysel spor salonlarına, seyirci fuayelerinden hakem ve antrenör odalarına kadar farklı alanlara sahip olacak.

        Ayrıca, atletizm pisti, Sırıkla Yüksek Atlama, Uzun ve Üç Adım Atlama, Gülle Atma, Disk ve Çekiç Atma ile Cirit Atma alanlarına da sahip olacak İlkadım Atletizm Kompleksi'nin yapım süresinin 1 yıl olması planlanıyor.

                             2017 Deafolimpik Oyunları'na Yetişecek

          Engelli sporcu ve seyirciler için her türlü entegrasyona sahip olacak tesis,n, 2017 yılında Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2017 Deafolimpik Oyunları'na yetişmesi ve bu kapsamda sporculara ev sahipliği yapacak tesislerden birisi olması bekleniyor.

                        "Samsun'u Çok Güzel Bir Gelecek Bekliyor"

          Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un özellikle son yıllarda yapılan yatırımların ardından potansiyelinin farkına varan kentlerden biri olduğuna değinerek, "Bu potansiyeli sadece hükümetimiz görmedi. Samsunlu hemşehirlerim de, kentimizin tüm kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları da fark etti" dedi.

           Samsun'a yapılan alt ve üst yapı yatırımlarının kenti çok yakın zamanda çok daha güzel bir geleceğe taşıyacağına inancını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

         "AK Parti iktidarları olarak Samsun'a ulaşımdan sağlığa, eğitimden spora her alanda çok büyük yatırımları yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın Samsun'a dair ilgisi, sevgisi en üst düzeyde. Şimdi de ülkemizin en güzel Atletizm Komplekslerinden birini Samsun'a kazandırmak için kolları sıvadık. Hayata geçireceğimiz bu tesisin ardından kentimizin sportif geleceğinde çok güzel ve parlak bir sayfa açılacağı kanaatindeyim. Ama her zaman vurguladığım gibi sadece tesisleri yapmak yetmez. Bu tesislerin içini şampiyon sporcularla, spora ve sporcuya ilgisi en üst düzeyde seyircilerle doldurmak için de hepimize büyük görevler düşüyor. Ben, Samsunlu hemşehrilerimin yapılan tüm tesislere en iyi şekilde sahip çıkacağına eminim. Samsun, Yeni Türkiye yolunda marka şehirlerden biri olacak."  

        NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER